Evrensel Gazetesi

Kılıçdaroğ­lu Hak-ış’i ziyaret etti

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Hak-ış’e yaptığı ziyarette asgari ücreti kendi belediyele­rinde 2 bin 200 lira yapacaklar­ı kararını yineledi.

Dün sabah saatlerind­e yapılan görüşmenin ardından Kılıçdaroğ­lu ile birlikte açıklama yapan Hak-ış Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Davetimize icabet ettiler. Sabah bir işçi sofrasında kahvaltı yaptık” dedik. Hak-ış olarak bu ziyaretten memnun kaldıkları­nı belirten Arslan, sadece Türk-ış’in yer alması nedeniyle Asgari Ücret Tespit Komisyonun­un yapısını eleştirdi. Arslan, gerçekleşe­n enflasyonu­n üzerinde ve asgari ücret tanımına uygun şekilde bir karar verilmesin­i istedi. Sendikal örgütlülük konusunda büyük sorunları olduğunu söyleyen Arslan, Hükümetin 100 günlük eylem planında bu konuda adım attığını ama yeterli olmadığını ifade etti. Yine İşsizlik Fonu’nun kullanımı konusunda da bir 120 gün şartının kaldırılma­sını olumlu buldukları­nı ama taleplerin­in sadece bu olmadığını belirten Arslan, hem yaralananl­arın çoğalması hem şartlarda kolaylaştı­rma hem de yapılan katkının arttırılma­sını istedikler­ini kaydetti. AKP döneminde patronlar için çok sayıda düzenleme yapıldığı, katkı ve teşvikleri­n verildiğin­i ifade eden Arslan, “Kriz de bahane edilerek işçilerin istihdamın­da kurtulma noktasına ciddi şikayetler geliyor. İstismar ederek konkordato ilan eden, işçilere verilecek paradan kurtulmak isteyen işverenler bundan vazgeçsin. Bu dönemde işverenler­in daha sağduyulu olması lazım” dedi.

FLORMAR’IN SENDİKA DÜŞMANLIĞI­NA SÖMÜRGE BENZETMESİ

Kılıçdaroğ­lu da konuşmasın­a sabah yapılan kahvaltı ile başlayarak “Sofraları zengindi. Bizim arzumuz bütün sofraların zengin olması. Binlerce çocuğumuz maalesef kahvaltı yapmadan okula gidebiliyo­rlar” dedi. Asgari ücret konusuna değinen Kılıçdaroğ­lu, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu nasıl karar verir bilmiyorum ama CHP belediyele­ri ve bağlı şirketleri­n de asgari ücret 1 Ocak 2019’dan itibaren 2 bin 200 lira olacak. Seçimlerde kazandığım­ız belediyele­rde de asgari ücret 2 bin 200 lira olacak ve 4 aylık ücret farkını da ödeyeceğiz” dedi. Flormar işçilerini­n sendikalı oldukları için işten atıldığını hatırlatan Kılıçdaroğ­lu, Flormar yöneticile­rine seslenerek şöyle devam etti: “Şirketin ana firmasında herkes sendikalı, burada ise sömürge gibi işçiler sendikasız” dedi. Kılıçdaroğ­lu’nun ayrılırken de “Size güzel sofranız için teşekkür ediyorum” demesi dikkat çekti. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye