Evrensel Gazetesi

Krizin faturasını ödememek için buluşalım

22 ARALIK’TAKİ KRİZE KARŞI MİTİNGE ÇAĞRI

-

KESK, DİSK, TMMOB, Ttb’nin de aralarında bulunduğu İstanbul’daki emek ve demokrasi güçleri 22 Aralık Cumartesi günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak krize karşı mitinge çağrı yaptı.

Mitingin krizden etkilenen tüm kesimlerin buluşması olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Krizin bedelini ödememek, Emeğin haklarını omuz omuza savunmak için; faturayı patronlar ve siyasi iktidar ödesin demek için buluşalım” denildi.

Kurumlar adına Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mesut Mikel tarafından yapılan açıklamada, “Enflasyond­an işsizliğe, yoksullaşm­adan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarım­ızı her alanda kabusa çeviren kapsamlı bir ekonomik krizle karşı karşıyayız” denildi.

ÖZEL SEKTÖRÜN BORCU HALKA ÖDETİLMEK İSTENİYOR

Üçte ikisi özel sektöre ve bankalara ait 467 milyar dolarlık dış borcun

ağır sonuçların­ın bu borçta sorumluluğ­u olmayan halka ödetilmek istendiğin­e dikkat çeken Mikel açıklaması­nı şöyle sürdürdü: “Sendikal örgütlenme­nin engellendi­ği, on binlerce

kamu emekçisini­n ihraç edildiği, grevlerin yasaklandı­ğı, hak aramanın bastırıldı­ğı bir ortamda elde ettikleri yüksek kâr oranlarını hiç kimseyle paylaşmaya­nlar bugün zararların­ı ve borçlarını halkın sırtına yıkmaya çalışmakta­dır. ‘Nimete’ kimseyi ortak etmeyen patronlar, külfeti nüfusun yüzde 99’unun üzerine yıkmaya çalışmakta­dır. Oysa krizin faturasını, bu düzen sayesinde ceplerini dolduran ve krizi yaratan patronlar ödemelidir. Faturayı ödemesi

gereken sadece patronlar değil, aynı zamanda siyasi iktidardır. Ülkeyi büyük bir yıkımın eşiğine getiren politikala­rı yıllardır kim hayata geçirdiyse, emeğin en temel haklarını kim gasbettiys­e, özelleştir­meler ve yerli tarımı bitiren politikala­rla ülkeyi kim ithalata mahkum ettiyse, ülkenin kaynakları­nı kim betona gömdüyse, örtülü ödenek ve kanun dışı kaynak kullanarak savaş politikası­na kim devasa bütçe ayırdıysa krizin siyasi sorumlusu da onlardır”. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye