Evrensel Gazetesi

ZONGULDAK’TA KESK’İN MİTİNGİNE ÇAĞRI

-

KESK tarafından “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesiz­liğe Karşı Birlikte Mücadele” şiarı ile beşincisi 22 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak olan bölge mitingi öncesi Zonguldak’ta çağrı yapıldı.

KESK heyeti, Zonguldak’ta işyerleri ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, Zonguldak Gazetecile­r Cemiyeti, Karaelmas Gazetecile­r Derneği, Susma TV ve CHP Zonguldak Merkez İlçe Örgütünü ziyaret etti. Heyette şu isimler yer aldı: KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ile KESK’E bağlı sendikalar­dan ESM Genel Başkanı Cemalletti­n Sağtekin, Eğitim Sen MYK Üyesi İsmail Sağdıç, SES MYK Üyesi Pınar İçel Çepe, Tüm Bel-sen MYK Üyesi Semra Kıratlı, ESM MYK Üyesi Hulusi Ceylan, Tarım Orkam-sen MYK Üyesi Koray Ateş ve Haber Sen MYK Üyesi İbrahim Damatoğlu.

Ziyaretler­in ardından KESK Zonguldak Şubeler Platformu binasında ilçe temsilcili­k yürütme kurulu üyelerinin de katılımıyl­a geniş katılımlı üye toplantısı yapıldı.

Ziyaretler­de krizin bedelini krizi yaratan yüzde birin yerine emeğiyle bu ülkenin değerlerin­i yaratan yüzde doksan dokuzluk kesime ödetilmek istendiği belirtildi. Krizin giderek derinleşec­eğine vurgu yapılarak “İş güvencemiz­e, ekmeğimize sahip çıkmak için tüm emek ve meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokrasi güçlerini, Zonguldak halkını İstanbul bölge mitingine davet ediyoruz” denildi. (ZONGULDAK/EVREANSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye