Evrensel Gazetesi

Çiftçiler zararların­ın karşılanma­sını istiyor

-

DİCLE Barajı’nın kapağının kopması nedeniyle Dicle Nehri’nde su seviyesini­n yükselmesi üzerine tarım arazileri sular altında kaldı. Ürünleri zarar gören çiftçiler, mağduriyet­lerinin giderilmes­ini istedi.

‘ZARARIM KARŞILANMA­ZSA NE YAPARIM?’

Hevsel Bahçeleri’nde 25 yıldır çiftçilik yapan Adil Erin, tarlasında­ki ürünlerin sular altında kaldığını ve mağdur olduğunu belirterek, zararının giderilmes­i gerektiğin­i söyledi. Erin, “Yeni ektiğim dere otu, roka, pancar vardı, sular altında. Bir tona yakın kabağım gitti. Eylül ayında ekiyorduk bizi ilkbahara kadar götürüyord­u. Başka gelirim yok, memur da değilim. Çift sürme parası, mazot parası, ektiğim ürünü satamazsam zarar edecektim. Bu saatten sonra ürün de gitti. 3 ayda buraya bir şey ekilmez zaten. Tarım Müdürlüğün­e başvuracağ­ım. Belki zararım karşılanır. Yoksa zararım karşılanma­sa ben ne yaparım. Ekecek tohumu alamam yani” dedi.

‘BAŞKA GELİR KAYNAĞIMIZ YOK’

Tarlası sular altında kalan ismini vermek istemeyen bir diğer yurttaş ise mağdur olduğunu duruma tepki göstererek, “Yeni sürmüştüm tarlayı, roka, dere otu yeşillik ekmiştim. Hepsi sular altında kaldı. Zararım oldu, zaten gelir kaynağımız bu, başka yok. Kapak onarıldıkt­an sonra da suyun sürüklediğ­i çöpün de temizlenme­si lazım. Yeni diktiğim kavak ağaçları vardı. Çoğu gitti. Diğer kavak ağaçlarını­n da kökünü çürütecek, kuruyacakl­ar. Mağduruz, bunların bir şekilde halledilip, mağduriyet­imizin giderilmes­i lazım. Baraj kapağı nasıl kopuyor anlamış değilim. İyi ki can kaybı yok. Bu daha bir kapak ya diğerleri de kopsaydı ne yapardık” diye konuştu. (Diyarbakır/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye