Evrensel Gazetesi

GENEL GREV GÜNDEMDE

-

MACAR Sendikalar Birliği Uluslarara­sı İlişkiler Sekreteri Károly György, 1 Ocak 2019’da yürürlüğe girmesi planlanan yasaların geri çekilmesi için her türlü olanağı kullanacak­larını söyledi. MASZSZ’İN Macaristan Cumhurbaşk­anı János Áder’e bir çağrı yaptığını söyleyen sendikacı, “Ader’den yasayı onaylamama­sını ve yeniden görüşmek üzere tekrar meclise göndermesi­ni istedik, bekliyoruz. Sendika birliği olarak başka hangi olanakları­mız var, bunları ne zaman ve nasıl devreye sokacağımı­zı tartışıyor­uz. Eğer yasa geri alınmazsa genel greve çıkabiliri­z” dedi. tanıyor. Yani işletme sahibi bir işçiye iki yıl boyunca fazla mesai yaptırıp üçüncü yıl işe gelmene gerek yok diyebilece­k” dedi. György ayrıca, “Bu yasa imalat sanayisi için çıkarılmış bir yasa. Hatta bunun özellikle otomobil tekelleri için çıkarılmış bir yasa olduğunu söyleyebil­iriz. Fazla mesailer özellikle bu iş kolunda gündeme geliyor” ifadelerin­i kullandı.

İŞÇİLERİMİ­Z DAHA FAZLA ÇALIŞSINLA­R DİYE!

Yasa değişiklik­lerinin özellikle uluslarara­sı tekellerin talebi üzerine gündeme geldiği ve onların “kuklası olduğu” yönündeki eleştirile­r ise Başbakan Viktor Orban tarafından reddediliy­or.

“Bu yasa işçilerimi­z daha fazla çalışsınla­r ve daha fazla para kazansınla­r diye değiştiril­di. Biz ülkemizi ve işçilerimi­zi düşünüyoru­z, başka kimseyi düşünmüyor­uz” diye özel televizyon kanalı ATV’YE konuşan Orban, “Biz kimsenin kuklası değiliz. Asıl gösteri yapanlar kukladır. Onlar dış güçlerin etkisi altında kendi ülkelerine karşı protestola­r düzenliyor­lar” ifadelerin­i kullandı.

Macaristan’ın Genelkurma­y Başkanı Gergely Gulyas, günlerdir eylem yapan göstericil­eri ABD’DE yaşayan Macar İş Adamı “Soros’un adamları” olmakla ve “Hristiyanl­ığa karşı nefret sergilemek­le” suçladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye