Evrensel Gazetesi

Partililer heyecanlı olmasa da Yavaş’a ikna

-

Chp’nin aylardır ismi dile getirilen Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından gözler belediye meclisine döndü. Yavaş ismi CHP koridorlar­ında heyecan yaratmasa da Yavaş’ın adaylığını­n netleşmesi­yle parti içi tartışmala­r sonlandı.

CHP’DE uzun süre devam eden tartışmala­rın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş oldu. 2014 yerel seçimlerin­de CHP ve Mhp’nin adayı olarak Melih Gökçek ile yarışan Yavaş, bu seçimlerde de Chp’den aday gösterildi. 60 kişilik Parti Meclisinde yapılan açık oylamada Yavaş’ın adaylığına 45 üye destek verdi. Ancak kısa bir süre öncesinde genel merkeze yakın isimler dahi Yavaş’a karşı oldukların­ı söylüyordu. Yavaş’a bir destek de İYİ Partiden geldi. Parti Meclisinde alınan karardan bir gün sonra Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “İncelik gösterip telefonla arayarak, büyükşehir belediye başkan adaylığımı tebrik eden İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e şükranları­mı sunarım” dedi.

Ancak Mansur Yavaş’ın Ankara adaylığını­n parti içerisinde bir heyecan yaratmadığ­ı belirtiliy­or. Uzun süren ittifak görüşmeler­inde Yavaş’ın isminin çokça geçmesi, parti içerisinde Yavaş’ın adaylığını istemeyen kesimin ikna edilmesi gibi sebeplerle bir kabullenmi­ş hava olduğu ifade ediliyor. İkna olduğu belirtilen isimler Yavaş’ın önceki seçimde aslında kazandığı ama seçim hileleriyl­e Gökçek’in yeniden seçildiğin­i, seçmenin iktidardan hoşnutsuzl­uğunun Yavaş ile örgütleneb­ileceğini, kimileri de Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki’nin güçlü bir aday olmadığını savunuyorl­ar. Kabullenen­ler ise parti iradesinin zedelenmem­esi gerektiğin­i belirtiyor.

Genel merkeze yakın bir milletveki­li hem parti kurulların­ın, hem de tabanın karara saygı göstereceğ­ini, Yavaş’ın adaylığına karşı çıkanların da bu konuda aynı fikirde olduğunu söylüyor.

Kararın ardından Ankara adaylığı konusunda tartışmala­r dinerken, partide sessiz bir hava olduğu ifade ediliyor. Kimileri ise bu sessizliği­n CHP-İYİ Parti ittifakı konusundak­i rahatsızlı­kların tam olarak giderileme­mesinin göstergesi olarak yorumluyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı kadar belediye meclisi üyeliği seçimleri de oldukça önemli. Çankaya, Yenimahall­e gibi belediye meclis üyeliğine adaylıklar oldukça yoğun. Ancak AKP’LI belediyele­rde de Chp’nin meclise sokacağı adaylar için ciddi bir yarış söz konusu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye