Evrensel Gazetesi

Maraş Katliamı’nın yıl dönümü öncesi yasaklama

-

KAHRAMANMA­RAŞ Valiliğind­en, Maraş Katliamı'nın yıl dönümü öncesinde kente her türlü toplantı yürüyüşe yönelik yasaklama kararı geldi. Katliamın tanıkların­dan Koco Erat (89) acılarının halen taze olduğunu söyledi.

Maraş’ta 19 Aralık 1978’te resmi kayıtlara göre 111 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın 40. yıl dönümü öncesi Kahramanma­raş Valiliği, 2018 yılı sonuna kadar il genelinde yapılacak her türlü toplantı yürüyüşe yönelik yasaklama kararı aldığını duyurdu. Valiliğin web sitesinde yapılan yazılı açıklamada, “il genelinde toplantı, gösteri ve benzeri etkinlikle­r 12/12/2018 günü saat 08.00’den 31/12/2018 günü saat 17.00’a kadar yasaklanmı­ştır” denildi.

ACILARI HALEN TAZE

Öte yandan Maraş Katliamı’nda yaşanan acılar hem mağdur hem de tanıklar için hâlâ canlı. O dönem kentin önde gelen ticaret insanların­dan Koco Erat da (89), olayın hem tanığı hem de mağduru. Ma’nın haberine göre; Yaşananlar­ın hâlâ hafızasınd­a tazeliğini koruduğunu anlatan Erat, olaylardan sonra maddi anlamda hiçbir şeyinin kalmadığın­ı belirterek,”gidip başkaların­ın yatakların­da uyudum. O yataklar bana diken gibi batardı. Eşim bir tarafta ağlardı, ben bir tarafta ağlardım” dedi.

Erat, o gün askerlerin “Ateş emri yok” diyerek saldırganl­ara müdahale etmediğini belirterek, “Bir yandan öldürülmey­e çalışıldık, diğer yandan ezildik. Yaşadığımı­z acının üzerine acı eklediler” dedi.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüleri Çilem Küçükkeleş ve Nimetullah Erdoğmuş yazılı açıklama yaparak, "Yeni Maraşlar olmasın, bir daha asla demek için, yakın tarihimizi­n diğer karanlık sayfaları gibi Maraş Katliamıyl­a yüzleşilsi­n, hakikatler açığa çıkarılsın istiyoruz. Gerçeklerl­e yüzleşilme­diği, sorumlular­ı açığa çıkarılıp yargılanma­dığı sürece Maraş kanamaya devam edecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ?? Koco Erat
Koco Erat

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye