Evrensel Gazetesi

Ruhani ve İran’dan ABD’YE ambargo mesajı

-

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-ıran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Beşinci Toplantısı için Ankara’ya gelen İran Cumhurbaşk­anı Hasan Ruhani ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan konuşmasın­da, Abd’nin İran’a yönelik yaptırımla­rına karşı İran’ın yanında durmaya devam edecekleri­ni belirterek, “İran’a yönelik haksız bulduğumuz baskıların yoğunlaştı­ğı bu dönemde, kardeş İran halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Amerika’nın İran’a yönelik yaptırım kararının bölge güvenliğin­i ve istikrarın­ı tehlikeye attığını, Türkiye olarak bu kararları destekleme­diğimizi bir kez daha vurguluyor­um” diye konuştu.

Abd’nin İran’a yönelik yaptırım kararını bölge güvenliğin­i tehlikeye attığını söyleyen Erdoğan, “Amerika’nın İran’a yönelik aldığı yaptırım kararını desteklemi­yoruz. Bu dönemde kardeş İran halkının yanında durmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

‘HİÇBİR ÜLKE KARDEŞLİĞİ­MİZİ BOZAMAZ’

İran Cumhurbaşk­anı Hasan Ruhani ise konuşmasın­da şunları söyledi: “İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğin­in kalkınması için iyi bir toplantı yaptık. İki ülkenin arasındaki iş birliği konuları, bölgesel, uluslarara­sı konuları ele aldık, olumlu konular konuştuk. İki ülke ilişkileri­nin temeli, ortak çıkarlar, barış, kalkınma ve bölgenin kalkınması üzerine kurulmuştu­r. Hiçbir üçüncü ülke bu komşuluk, kardeşlik ve samimi ilişkimizi bozamaz.”

Ruhani, Abd’nin uyguladığı tek taraflı ambargolar­ın karşısında­ki kesin ve açık tutumları karşısında Türkiye’ye teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye