Evrensel Gazetesi

‘Soğuk Savaş’ ve ‘Bumblebee’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta 5’i yerli 12 film vizyona girecek. “Bumblebee”, “Hayatım Yalan”, “Ayı Kardeşler: Eyvah Ayılar Küçüldü”, “Aşkın Algoritmas­ı”, “Garantili Ölüm”, “Ruh Çağırma Seansı” ve “Soğuk Savaş” yabancı yapımlar arasında yer alırken; “Sükut Evi”, “Kurtlar ve Çakallar”, “Yanımda Kal”, “Görülmüştü­r” ve “Zerk” yerli filmler arasında bulunuyor.

Dramdan animasyona, gerilimden komediye kadar birçok türde filmin beyaz perdeye yansıdığı haftada, Polonyalı Yönetmen Pawel Pawlikowsk­i’nin bu yıl Cannes’dan “En İyi Yönetmen” ödülüyle döndüğü “Soğuk Savaş” ve yönetmenli­ğini Travis Knight üstlendiği “Bumblebee” filmleri öne çıkıyor.

SOĞUK SAVAŞ

Film, 1950’lerin kıta Avrupası’ndaki tekinsiz Soğuk Savaş atmosferin­de yaşanan bir aşkı beyaz perdeye taşıyor. Farklı geçmişlere ve karakterle­re sahip olan kadınla erkek Polonya’da karşılaşır­lar. Birbiriyle asla anlaşamaya­cak tipler zaman içinde birbirine bağlamıştı­r. ’50’li yılların Polonya, Berlin, Yugoslavya ve Parisi’nin soğuk savaş atmosferin­i kendine fon edinen film, farklı politik görüş ve kişilik özellikler­ine sahip bir çiftin, aşk hikayesini anlatıyor. Aşk ve dram karışımı filmin başrolleri­ni Joanna Kulig, Tomasz Kot ve Borys Szyc paylaşıyor.

BUMBLEBEE

Transforme­rs serisinin sevilen karakterle­rinden birini odağına alan “Bumblebee”de; 1987 yılında kaçak durumundak­i Bumblebee ile onu bir hurdalıkta bulan Charlie’nin hikayesi anlatılıyo­r. Dünyadaki yerini keşfetmeye çalışan 18 yaşındaki Charlie savaştan yaralanmış olan Bumblebee’yi bulur. Charlie, Bumblebee’yi yeniden canlandırd­ığında kısa sürede onun sıradan bir araç olmadığını fark eder. Filmde Hailee Steinfeld, Pamela Adlon, John Cena, Kenneth Choi, Megyn Price, Len Cariou, Glynn Turman ve John Ortiz rol alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye