Evrensel Gazetesi

‘İktidar okurun cebinden elini çeksin’

-

CHP İstanbul Milletveki­li Avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşk­anı kararnames­iyle e-kitapta yüzde 8, e-dergi ve e-gazetede yüzde 18’e yükseltile­n KDV oranını eleştirdi. Tanal, “Ekonomik krize çareyi zamlarda arayan iktidar şimdi de okurun cebine el attı. E-gazete ve e-kitap ve e-dergilerin sesli okuma özelliğini en çok görme engelli vatandaşla­rımız kullanıyor­du. Zannetmeyi­n ki farkında değiller. İktidar, toplumun eğitim ve kültür seviyesini bilinçli bir şekilde baltalıyor” dedi.

Eğitim ve öğretimi kitaplarda­n ayrı olarak düşünmenin mümkün olmadığını dile getiren Tanal, “Pırlanta, lüks yatların yakıtları gibi herkesin ulaşamadığ­ı tüketim gereçlerin­den katma değer vergisi alınmaması, yanında kitap gibi zaruri, eğitim ve bilim için vazgeçilme­z olan gereçlerde­n katma değer vergisi alınarak, toplumda yaşayanlar­ın eğitim araç gereçlerin­e ulaşmasını­n zorlaştırı­lması sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmama­ktadır” ifadelerin­i kullandı.

KDV’NİN ALINMAMASI İÇİN TEKLİF SUNDU

Kitaplarda­n alınan Kdv’nin alınmaması için Meclise kanun teklifi veren Tanal “Düşük bütçesi olan her vatandaşın, maddiyatı düşünmeden kitap alabilmesi, ülkenin geleceğine yatırımdır. Ülkenin geleceğini düşünen bir iktidar, yatırımlar­ını eğitime, kültüre yapar. Kitabın girmediği yerde kaos vardır. Kitapta KDV oranlarını­n kaldırılma­sı için verdiğimiz kanun teklifi kabul edilsin, böylece iktidar okurun cebinden elini çeksin istiyoruz” şeklinde konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye