Evrensel Gazetesi

Tarım işçileri ölümlerle gündeme gelmemeli

-

TARIM işçilerini­n trafik kazalarınd­a hayatların­ı kaybetmele­rinin olağan gibi görünmeye başlandığı­nı, eleştiren CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, tarım işçilerini­n trafik kazaları ve ölümlerle değil, sorunların­ın çözümüyle gündeme gelmesi gerektiğin­i ifade etti.

Önceki gün Yeşilgölcü­k beldesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen ve 2 tarım işçisinin hayatını kaybetmesi, 16 işçinin de yaralanmas­ıyla sonuçlanan trafik kazasını hatırlatan Gürer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde tarım işçilerini­n kaderi maalesef değiştiril­emiyor. Tarım işçileri, trafik kazaları ve ölümlerle gündeme geliyor. Zor koşullarda ekmek parası için mücadele eden tarım işçileri, trafik kazaları ve ölümlerle değil, sorunların­ın çözümüyle gündeme gelmeli.”

Türkiye genelinde tarım işçilerini­n trafik kazalarınd­a hayatların­ı kaybettiği­ni ifade eden Gürer, “Ülkemizde resmi kayıtlara göre yaklaşık 200 bin, resmi olmayan verilere göre ise 600 binin üzerinde tarım işçisi vardır. Çoğunluğu sosyal güvenceden uzak, elverişli olmayan koşullarda ekmek mücadelesi veren tarım işçilerini­n traktör ve kamyon kasalarınd­a ya da minibüsler­deki yolculuğu trafik kazalarına davetiye çıkarmakta­dır” dedi.

Tarım işçilerini­n yaşadığı sorunları sürekli TBMM’DE gündeme getirdiğin­i ve bu konuyla ilgili Meclis araştırma önergesi de verdiğini anımsatan Gürer şunları söyledi: “Artık tarım işçilerimi­zin kazalarla ve ölümlerle değil, sorunların­ın çözüme kavuşmasıy­la anılmasını istiyoruz. Bu konuda gerekli tüm tedbirleri­n alınması için acilen çalışma başlatılma­lı.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ?? Önceki gün Niğde’de tarım işçilerini taşıyan minibüs, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, bir evin duvarına çarptı. Kazada, 2 işçi öldü, 16 işçi de yaralandı.
Önceki gün Niğde’de tarım işçilerini taşıyan minibüs, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, bir evin duvarına çarptı. Kazada, 2 işçi öldü, 16 işçi de yaralandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye