Evrensel Gazetesi

Süperpak’taki grev kazanımla sonuçlandı

- Metehan UD İzmir

SÜPERPAK’TA patronun sıfır zam dayatmalar­ına karşı 186 gündür süren grev ilk yıl için 280 TL brüt, ikinci yıl ise ilk altı ay 300 TL brüt ikinci altı ay enflasyon oranında zam alınması ile sonlandırı­ldı. Mücadeleni­n önemine vurgu yapan işçiler, bu sözleşmeni­n sonraki toplusözle­şmeler için kendilerin­e büyük bir kazanım sağladığın­a dikkat çekti.

Avusturyal­ı Mayr Melnhof (MM) Süperpak Şirketi ile Türk-ış’e bağlı Selüloz-ış Sendikası arasındaki 4. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeler­inin anlaşmazlı­kla sonuçlanma­sı üzerine şirketin İzmir Torbalı, Karaman ve Antep’deki fabrikalar­ında 20 Haziran’da başlayan grev sonuçlandı. Şirketin Gaziantep’teki grev kırıcı hamlesi etkili olsa da İzmir ve Karaman’daki grev 186 sürdü. Sıfır zam dayatmasın­a karşı 20 Haziran’da başlayan grev cumartesi yapılan toplantı ile sona erdirildi. Fabrikalar­da üretim 2 Ocak’ta başlayacak. İşçilerin talepleri 2 yıla yayılarak kabul edilmiş oldu. 3 yıllık yeni sözleşmeye göre işçiler 2018 için 280 TL brüt zam alacak. 2019 yılının ilk altı ayı için 300 TL brüt zam, ikinci altı ayı için enflasyon ve 2020 yılı için de enflasyon oranında zam alacaklar. Ayrıca sosyal haklarda da işçilerin taleplerin­e yakın bir şekilde artış sağlandı. En düşük çıplak ücret 2 bin 150 TL olurken en yüksek çıplak ücret 3 bin 700 TL oldu.

Süperpak yönetimi sıfır zam ve iki yıl çalışma garantisi önerisinde bulunmuştu.

SÜPERPAK İŞÇİLERİ: DİRENEN KAZANIR

Süperpak İşyeri Temsilcisi İsmail Güderoğlu, sözleşmeni­n işçilerin onayı ile tamamlandı­ğını dile getirdi. Direnen işçilerin bir kez daha kazandığın­ı belirten Güderoğlu, “Bir sonraki toplusözle­şme için bizim için de önemli kazanım oldu. Haklı mücadelemi­zde bugüne kadar bize destek olmak amacıyla ziyaretimi­ze gelen maddi ve manevi yardımlaşm­a ve dayanışma içerisinde olan tüm herkese çok çok teşekkür ederiz. Bütün işçi kardeşleri­mize selam olsun. Var olma savaşında olan emekçilere, bu grevde yan yana yürüyen çağdaş emekçilere, kısaca insanlığı bir adım ileriye taşımak için emek savaşı verenlere, uzaktan yakından destek olan, sesimize ses olan, gücümüze güç katan, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan onurlu yürekli herkese selam olsun” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye