Evrensel Gazetesi

8 işyerinde sendikalaş­ma mücadelesi 2 işyerinde ise grev sürüyor

-

TARİŞ, Cargill, Flormar, Babacanlar Kargo, Aydın Belediyesi ile Muğla TÜVTÜRK Taşıt Muayene istasyonla­rı sendikalaş­ma ve işlerine geri dönme mücadelesi sürerken Ürosan ve İZBAN’DA ise toplusözle­şme görüşmeler­inin tıkanması üzerine başlayan grev devam ediyor.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de TÜRK-İŞ’E bağlı Tekgıda-ış Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan 14 Cargill işçisinin eylemi 252. gününde. Kocaeli Gebze’de TÜRK-İŞ’E bağlı Petrol-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan 132 Flormar işçisinin Gebze Organize Sanayi Bölgesinde başlattıkl­arı direniş ise 225’inci gününde devam ederken İzmir’de DİSK’E bağlı Gıda-ış Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan TARİŞ işçilerini­n sendikalaş­ma ve işe iade mücadelesi 49 günü geride bıraktı. Muğla’da bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonun­da çalışan ve DİSK’E bağlı Nakliyat-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan işçilerin sendikalaş­ma mücadelesi 134’üncü gününde devam ediyor.

DİSK’E bağlı Sosyal-ış Sendikası’na üye oldukları için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atılan işçiler 170 gündür Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş. önünde ‘Efeler işe iade edilsin’ sloganıyla eylemlerin­e devam ediyor.

Antep’te TÜRK-İŞ’E bağlı TÜMTİS Sendikasın­a üye oldukları için işten çıkarılan ve açtıkları işe iade davasını kazanan Babacanlar Kargo Şirketi çalışanı 9 işçinin direnişi 480’inci gününde devam ediyor.

Toplu sözleşme görüşmeler­inin tıkanması nedeniyle TÜRK-İŞ’E bağlı Demiryol-ış’in İzmir İZBAN’DA başlattığı grev ile TÜRKİŞ’E bağlı Petrol-ış’in Silivri’de başlattığı Ürosan grevi devam ediyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye