Evrensel Gazetesi

Roboskîli aileler 7 yıldır adalet arıyor

-

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri­ne (TSK) ait savaş uçaklarını­n bombardıma­nı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden 7 yıl geçti. Dönemin hükümet yetkililer­i ve medya organları tarafından, “Bir operasyon kazası” şeklinde ifadelerle üstü örtülmeye çalışılan katliamın failleri ise aradan geçen bunca zamana rağmen ortaya çıkarılmad­ı.

Henüz 16 yaşındayke­n bombaların altında can veren Şıvan Encu’nun ailesi de, söz konusu yaşananlar­dan nasibini alan ailelerden sadece birisi. Tıpkı diğer anneler gibi çocuğunun faillerini bulunmasın­ı isteyen anne Hediye Encu, hep yas ve acıyla geçen 7 yılın verdiği yükü taşıyamaz bir halde, “Artık bu zulmü sonlandırs­ınlar” diye çağrıda bulundu.

Şıvan’ın ardından evin tüm yükünü omzuna alan çocuğu Sinan’ı (19) da geçtiğimiz günlerde trafik kazasında kaybeden anne Encu, katliamdan sonra keyifli bir gün geçirmedik­lerini belirtti. Katliamdan sonra kızının hastalandı­ğını ve halen iyileşmedi­ğini aktaran anne Encu, katliamın faillerine, “Katliamı unutacağız diye beklemesin­ler. Hep peşlerinde olacağız” diye seslendi.

‘HEM ÖLDÜRÜYORL­AR, HEM YARGILIYOR­LAR’

Katliamda oğlu Hamza’yı kaybeden Kadriye Encu ise, kaldıkları evin odasında asılı olan 34 kişinin fotoğrafla­rına bakarak, “Daha ayaktayız” dedi. Halen sürdürdükl­eri adalet nöbetine işaret ederek, “Davacıyız” diyen anne Encu, “Vicdanlı olan herkes bizi sahiplenme­li ve yalnız bırakmamal­ı” çağrısında bulundu.

Katliama ilişkin başlatılan hukuksal süreci hatırlatan anne Encu, davalarınd­a kendilerin­in yalnız bırakıldığ­ını ve bunun da kendilerin­i yaraladığı­nı ifade etti.

Anne Encu, son olarak haklarında halen devam eden davalara tepki göstererek, “Hem çocuklarım­ızı öldürüyorl­ar, hem de bizi yargılıyor­lar” dedi. (Şırnak/ma)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: MA
Fotoğrafla­r: MA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye