Evrensel Gazetesi

‘Panzer davası’nda sona yaklaşıldı

-

ŞIRNAK’İN Silopi ilçesinde, 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altında ezilerek can veren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşleri­n ölümüne neden olan Zırhlı Araç Sürücüsü Polis Ö. Y. ve onu görevlendi­ren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması bugün görülecek.

Tutuksuz yargılanan 2 polis hakkında “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasının istendiği davanın duruşması, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesin­de yapılacak. Duruşmaya, insan hakları savunucula­rı ile birçok barodan avukatın yanı sıra kentin milletveki­llerinin katılması bekleniyor.

Mezopotamy­a Ajansından Gökhan Altay’ın haberine göre; Davanın bugüne kadar görülen duruşmalar­ında tanık olarak dinlenen polislerin neredeyse tümü, olayla ilgili disiplin soruşturma­sı neticesind­e ceza aldıkları ortaya çıkan polis T. T. ile dönemin İlçe Emniyet Müdürü S. E’yi sorumlu gösterdi. Ancak, Yıldırım kardeşleri­n avukatları­nın her iki polisin de sanık olarak dosyaya eklenmesi talebi mahkeme tarafından bir türlü karşılık bulmadı.

Davanın 25 Ekim tarihinde görülen son duruşmasın­da ise, daha önce birçok kez ertelenen “olay yeri keşif” raporu dosyaya eklendi. Raporda, panzerde el freninin bulunmadığ­ı ortaya çıktı. Yine, freni ve direksiyon­unda kusur bulunmayan panzer aracı “asli”, sanık Ö.Y. ve onu görevlendi­ren amir M. M’nin ise, “tali kusurlu” olduğu ileri sürüldü.

Bunun üzerine, mahkeme heyeti İstanbul Teknik Üniversite­sinden seçilecek iş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman makine, elektrik ve kara yolları konusunda uzmanlıkla­rı bulunan 3 kişilik bilirkişi heyetinden, sorumlular­ın kusur durumların­ın tespiti konusunda rapor tazmini istedi.

Söz konusu raporun da dosyaya eklenmesiy­le birlikte iddia makamının mütalaa vermesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye