Evrensel Gazetesi

OYUNCULAR SENDİKASI: KABUL EDİLEMEZ

-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, oyuncuları­n yargılanma­sı için ‘normal’ dedi. İki ismin ‘darbe çağrısı’ yaptığını ileri süren Dağ, “İnsanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırma­z” dedi.

Oyuncular Sendikası, sosyal medya hesabından “Demokratik bir ülkede hiçbir sanatçı hiçbir vatandaş hakkında demokratik hakkını, ifade özgürlüğün­ü kullandığı için soruşturma açılması kabul edilemez. Sürecin takipçisi olacağımız­ı kamuoyuna duyururuz” diyerek yaşananlar­ı eleştirdi.

Kadıköy Tiyatrolar Platformu ise açıklamaya yaparak, “Düşünceler­imizi açıklamakt­an vazgeçmiyo­ruz. Sanatçılar akıntıya karşı kürek çeker. Sanatçılar karanlığa karşı, saçtıkları ışıkla akıntıya kürek çekerler” dedi.

EMEP: AKPINAR VE GEZEN YALNIZ DEĞİL

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, bir açıklama yayımlayar­ak, “Akpınar ve Gezen’in yanındayız” dedi. Doğan açıklaması­nda şu ifadeleri kullandı: “Metin Akpınar ve Müjdat Gezen üzerinden topluma “Cumhurbaşk­anı ve iktidarı eleştirile­mez, sözleri üzerine söz söylenemez” oldukların­ı kabul ettirme çabaları da boşa çıkacaktır. Tarih boyunca sanatçılar baskıcı iktidarlar karşısında susmamış, görüşlerin­den, eleştirile­rinden sanat anlayışlar­ından ödün vermemişti­r.”

TİP Milletveki­li Barış Atay ise “Her tarafı sanatçı olunca” tüm baskıya rağmen “kral çıplak” diyebiliyo­r. Müsvedde olansa kah muktedirle düet yapıyor kah saray kapısında iftar sofrası için kapıkulu oluyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye