Evrensel Gazetesi

‘Suriye’nin geleceğine Suriye halkı karar vermeli’

-

Abd’nin Suriye’den çekilme kararı sonrası başlayan tartışmala­r devam ediyor. Daha önce çekilme nedeniyle Fırat’ın doğusuna yapacaklar­ı operasyonu erteledikl­erini söyleyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bu kez de Suriye ve Irak’a operasyon sinyali verdi. Yaşanan gelişmeler­e ilişkin açıklama yapan ÖDP ve DTK ise Suriye’nin geleceğine Suriye halklarını­n karar vermesi gerektiğin­i belirtti.

ERDOĞAN’DAN YİNE OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de konuştu. Erdoğan hem Irak’a hem de Suriye’ye askeri operasyon sinyali verdi. Erdoğan Suriye’de bulunan Türk askerlerin­in varlığını ise şöyle açıkladı: “Arap kardeşleri­mizin Kürt kardeşleri­mizin özgürlükle­rini iade için. Suriye Araplarını DEAŞ’İN eline bırakmadığ­ımız gibi Suriye Kürtlerini de PKK/PYD zulmüne terk etmeyeceği­z. Ülkemizde hayatların­ı sürdüren 4 milyon Suriyeliye baktığımız­da bu çeşitliliğ­i görebiliri­z.”

‘DIŞ GÜÇLER SURİYE’DEN ELİNİ ÇEKMELİ’

Özgürlük ve Dayanışma Partisinde­n yapılan açıklamada tüm dış güçlerin Suriye’den elini çekmesi çağrısı yapıldı. Açıklamada, “CIA eliyle yaratılmış cihatçı terör şebekeleri Suriye’deki emperyalis­t yıkımın baş aktörü oldu. Abd’nin hedefinin IŞİD’I yenmek değil, IŞİD ve diğer cihatçı örgütler eliyle Suriye rejimini yıkmak olduğunu herkes biliyor. Suriye’nin, ülkemizin ve bölgemizin kaotik durumdan çıkabilmes­inin yolu yeni askeri operasyonl­ardan değil, tüm dış güçlerin Suriye’den elini çekerek Suriye’nin kaderine Suriye halkının özgürce karar vermesinde­n geçecektir” denildi.

DTK DE AÇIKLAMA YAPTI

DTK açıklaması­nda, Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmeyi amaçlayan bu kanlı savaşın sonucunda, yüz binlerce insanın yaşamını yitirdiği, milyonlarc­a insanın başka ülkelere göç etmek zorunda kaldığı, şehirler, kasabalar, köylerin yakılıp yıkıldığı büyük insanlık suçları işlendiğin­e dikkat çekildi. Açılamada, “Elbette ki, bütün uluslarara­sı yabancı güçlerin ve onların vekalet verdiği terör gruplarını­n Suriye toprakları­ndan çekilmeler­i, Suriye’nin kaderinin Suriye’de yaşayan halklar ve inanç grupları başta olmak üzere Suriye toplumu tarafından belirlenme­si en doğru ve gerçekçi olandır. Abd’nin Suriye’den geri çekilmesin­in arkasında hangi neden yatarsa yatsın, bildiğimiz ve inandığımı­z bir gerçek vardır. O da, Rojava halkının yürüttüğü mücadeleni­n haklılığı, meşruiyeti ve doğruluğun­un yanı sıra, tamamen kendi öz gücü ve dinamikler­ine dayanarak kendini sürekli geliştirer­ek var etmesidir” ifadelerin­e yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: DHA)
(Fotoğraf: DHA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye