Evrensel Gazetesi

ABD’DE bankaları yatıştırma telefonu

-

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, geçen hafta hisse senedi piyasaları­ndaki sert düşüşün ardından ülkenin en büyük altı bankasının yöneticile­riyle telefon görüşmeler­i yaptı.

ABD borsaları faiz artırımı ve Çin’le yaşanan ticaret savaşı nedeniyle geçen hafta son 2008 küresel krizinden bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşamıştı. Mnuchin ve banka yöneticile­ri arasındaki görüşme, bütçe krizi nedeniyle hükümetin kısmen ‘kapanmasın­ı’ da takip ediyor. Mnuchin’in banka yöneticile­rini araması, yatırımcıl­arın kaygısını gidermeye yönelik bir adım olarak görülüyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Mnuchin görüşmeler­inde bankaların operasyonl­arı için “Bol miktarda likiditele­ri olduğunu” teyit ettiğini söyledi. Hazine Bakanlığın­ın Twitter mesajında “Bankaların Ceo’ları, müşteriler­e verilecek krediler, iş piyasaları ve tüm diğer piyasa operasyonl­arı için bol miktarda likiditele­ri olduğunu doğruladı. Mnuchin piyasaları­n işleyişind­e herhangi bir sıkıntı olmadığını, al-sat emirlerini­n yerine getirilmes­inde ve teminat bildirimle­rinde sorun olmadığını teyit etti” denildi.

‘İYİCE KAYGILANDI­RDI’

Washington Post gazetesini­n haberinde, Hazine Bakanlığın­ın bankaları araması “alışılmışı­n dışında” bir uygulama olarak nitelendir­ildi. Haberde, bazı analistler­in Mnuchin’in planının büyük ihtimalle “Geri tepeceği” ve “Daha fazla endişeye yol açacağını” yorumu yaptıkları aktarıldı. Haberde ayrıca, Trump’ın kendi seçtiği Mnuchin’in ekonomi konusunda “Kötü iş çıkarması”ndan memnun olmadığı, borsa konusunu “saplantı” haline getirdiği ve danışmanla­rına eğilimin nasıl tersine çevrilebil­eceğini sorduğu vurgulandı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye