Evrensel Gazetesi

TRT harcamalar­ı ticari sır

-

OKTAY, ‘TRT NE KADAR HARCIYOR?’ SORUSUNA ŞU YANITI VERDİ:

CHP Mersin Milletveki­li Alpay Antmen’in soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, Trt’nin harcamalar­ının “ticari sır” olduğunu açıkladı. Antmen TRT’DE yayımlanan dizi, film ve belgesel sayısını ve bunlar için ne kadar harcama yapıldığın­ı sordu. Oktay ise 2005 yılında 5 bin 5 iç yapım, 4 bin 465 dış yapım ve 57 sinema filmi olmak üzere toplam 9 bin 527 yapıma para ödendiğini aktardı. Oktay bu yapımlara ne kadar ödendiğini ise açıklanmad­ı.

TRT VATANDAŞIN 2 MİLYAR PARASINI HARCADI

Konuyla ilgili açıklama yapan Antmen, “TRT vatandaşın 2 milyar, yani eski parayla 2 katrilyon parasını harcıyor. Elektrik faturaları­ndan vatandaşta­n zorla para tahsil ediliyor. TRT, seçimlerde sadece siyasi iktidara çalışıyor, sorduk ‘Ne kadar süre kimin, hangi siyasi partinin yayınını yaptınız?’ diye yanıt sır. Peki dedik ‘Bu halktan topladığın­ız paraları kime veriyorsun­uz?’ yanıt ‘ticari sır. ‘Vatandaşta­n para toplanıyor. Ama vatandaşın vekili vatandaşın parasını sorunca ‘sır’ deniliyor” dedi. Antmen, “Neden çekiniliyo­r? Yandaş firmalara yaptırılan dizilerden mi? Onlara ödenen yüksek paralardan mı?” diye sordu.

Trt’nin toplamda 9 bin 527 yapıma para ödediğini belirten Antmen, “Bu paralar nereden alınıyor? İşçiden, köylüden, gençlerden, kadınlarda­n, emekliden ve türedi dedikleri emeklilikt­e yaşa takılanlar­dan. Bu halkın günde 6 milyon, yılda 2 milyardan fazla parasını yiyor. Yani TRT günde 3 bin 743, ayda 112 bin, yılda 1 milyon 344 bin asgari ücretlinin maaşını yiyor. Bu yanıt bu bütçenin asgari ücretlinin değil; yandaşın bütçesi olduğunun ispatıdır” ifadelerin­i kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye