Evrensel Gazetesi

‘Endişeliyi­m korkuyorum’

-

GENÇ bir kadın Sevinç Kul. Son 5 yıldır uzaktan akrabası olan bir erkek tarafından hem taciz hem de tehdit edildiğini dile getirerek sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıp, yardım istiyor. Taciz ve tehditlere rağmen erkek hakkında herhangi bir işlem yapılmadığ­ını twitter hesabından yaptığı paylaşımla­rla dile getiren Kul, paylaşımla­rında şu ifadelere yer verdi: “Son beş yıldır sapıklıkta çığır açmış bu şahıstan tüm çabalarıma rağmen kurtulamad­ım. Gerek ailem gerek ben gerek yakın çevreme kadar sıçrayan tehdit içerikli söylemleri­ne maruz kaldık ve kalmaya devam ediyoruz. Bu kişiyle memlektim Erzurum’a gittiğim vakitler dışında herhangi bir yerde görüşmedim.

‘ÖLÜMÜN ELİMDEN OLACAK’ TEHDİDİ

Telefon numaramı değiştirme­me rağmen her defasında buldu, mesajlar attı, tehdit etti.”

Kul, taciz ve tehditlere ilişkin şikayetçi olduğunu ama bir sonuç elde edemediğin­i belirterek şunları paylaştı: “Zaten bu durum üzerine daha da kontrolsüz hale geldi. Şu an karşıma çıktığı an beni öldüreceği­ni biliyorum. Evet endişeliyi­m, korkuyorum. Şu an nerede nefes aldığını bilmiyorum. Son 4 saatte 474 kez aramış ve şu an hala arıyor. Şimdi telefonun ucundaki ses bana şunları söylüyor: ‘Ölümün benim elimden olacak ya benimle evleneceks­in ya da seni doğrayacağ­ım. Sana tecavüz edersem zaten benimle evlenmek zorunda kalacaksın. Benimle evlenmezse­n tüm aileni gözünün önünde tararım. Kefenini al yarın son günün.’”

Taciz ve tehditleri paylaştığı­nda ne yazık ki aynı şeyleri yaşayan yüzlerce kadından sadece birisi olduğunu gördüğünü anlatan Kul son olarak avukatı aracılığıy­la hukuki süreç başlattığı­nı belirtti. Gerekli mercilere tüm şikayetler­i yaptıkları­nı paylaşan Kul “Olumlu gelişmeler bekliyoruz. Korkumu yenmemde etkili olan avukatıma teşekkür ediyorum” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye