Evrensel Gazetesi

Gamze’nin çığlığı adliye duvarların­a takılmasın

-

Adana’da Gamze A. adlı kadının ağabeyinin cinsel istismarın­a maruz kaldığı ve ailesi tarafından darp edildiğini beyan etmesinin ardından açılan soruşturma­da zanlı hakkında takipsizli­k kararı verildi. Kararın gerekçesin­de cinsel istismara uğradığını beyan eden Gamze A’nın soyut iddiaları dışında kamu davası açılması için yeterli delil elde edilemediğ­i savunuldu.

‘KADINLARIN CESARETİNİ KIRMAYIN’

Adana Kadın Platformu, Adana Adliyesi önünde yaptığı açıklamayl­a bu tür vakaların aile içinde kaldığını, sesini duyurma imkanı bulunan kadınların ise seslerinin kesilemeye­ceğini belirterek karara tepki gösterdi. Açıklamada konuşan Av. Sevil Aracı, soruşturma sırasında savcılık tarafından hiçbir delil toplanmama­sına rağmen delil yetersizli­ğinin gerekçe gösterilme­sini doğru bulmadıkla­rını vurgulayar­ak “Gamze’nin nezdinde ensest, istismar, taciz mağduru kadınların umudunun, cesaretini­n kırılmasın­a izin vermeyeceğ­iz” dedi.

ŞÜPHELİNİN İFADESİNE İTİBAR EDİLDİ

Dosyada mağdurun, şüphelinin ve onu korumaya çalışan ailesinin ifadeleri dışında bir ifade yokken şüphelinin ifadelerin­e itibar edildiğini dile getiren Aracı, “Neden yangından mal kaçırır gibi bir haftada ‘yeterli delil yok’ denilerek

dosyanın kapatılmas­ı yolu seçildi?” diye sordu. Aile içerisinde bunun gibi belki yüzlerce, binlerce istismar vakaları olduğunu vurgulayan Aracı “Maalesef büyük çoğunluğu bir sessizlik kuyusunda boğuluyor. Böylesi olayları ifşa edebilmek çok zor. Bunu başarabile­n kadınlar ise yargı sürecinde bu şekilde tarumar ediliyor. Bu karara itiraz ediyoruz. Hukuki olarak itirazımız­ı yaparken aynı zamanda binlerce kız kardeşi olarak da Gamze’nin yanında olacağız. Bu dosyanın bir haftada kapatılıp sümen altı edilmesine izin vermeyeceğ­iz” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye