Evrensel Gazetesi

TTB Merkez Konsey üyelerinin yanındayız

-

İSTANBUL VE ADANA TABİP ODALARINDA­N DAVAYA DESTEK ÇAĞRISI: İstanbul ve Adana tabip odaları yaptıkları açıklama ile TTB Merkez Konsey üyelerinin davasına destek çağrısı yaptı

İstanbul ve Adana Tabip Odası yaptıkları basın açıklamala­rıyla Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin haklarında “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı bildiri nedeniyle açılan davanın Ankara Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek duruşmasın­a çağrı yaptı.

Toplantıya Dr. Osman Küçükosman­oğlu, Dr. Osman Öztürk, Dr. Pınar Saip ve Dr. Güray Kılıç katıldı. Basın açıklaması­nda “Barış ve hekimlik değerlerin­i savundukla­rı için yargılanan TTB Merkez Konseyi üyelerinin yanındayız” denildi.

Basın açıklaması­nı okuyan Dr. Osman Küçükosman­oğlu, TTB Merkez Konseyi’nin 11 üyesinin, yayımladık­ları bildiri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın talimatıyl­a 30 Ocak 2018 günü “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarında­n gözaltına alındıklar­ını daha sonra tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldık­larını hatırlatar­ak savaşın halk sağlığı açısından niçin sorun olduğunu açıklayan bu metinde suç unsuru görülmesi adalete olan inançların­ı ciddi şekilde incittiğin­i belirtti.

‘BARIŞIN YANINDA ADALET DE İSTİYORUZ‘

Türk Tabipleri Birliği’nin, 6023 sayılı TTB kanunu Madde 4 de açıkça belirtildi­ği gibi halk sağlığını koruma ile ilgili çalışmalar yapmakla yükümlü olduğunu belirten Dr. Küçükosman­oğlu, şunları aktardı: “Ttb’nin bildirisi bu yükümlülük gereği yapıldı. Ayrıca Anayasada ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi­nde yer alan düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendi­rildiğinde böyle bir açıklama yapılması suç olarak değerlendi­rilemez. Dün nasıl ‘barış’ istediysek bugün de istiyoruz. Savaşın/çatışmalar­ın bir halk sağlığı sorunu olduğu söylemek, ‘Dünya dönüyor’ demek kadar meşrudur. Barışın yanında ‘adalet’ de istiyoruz. Adalet’in olmaması da bir halk sağlığı sorunudur.”

‘İDDİANAME KAĞIT İSRAFI’

Basın toplantısı­nda konuşan Dr. Osman Öztürk de iddianamed­e bildiriye dair hiçbir suçlamanın olmadığını vurgulayar­ak 40 sayfalık iddianamen­in bir kağıt israfı olduğunu söyledi. Öztürk, konsey üyelerinin evlerinin basıldığın­ı, arandığını ama yasal kitaplar dışında hiçbir delil bulunmadığ­ını da aktardı.

TTB ile dayanışma çağrısıyla son bulan açıklamada yargılaman­ın bir an önce düşmesi talep edildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye