Evrensel Gazetesi

‘VİCDANIN SESİ YARGILANAM­AZ’

-

İZMİR’DE İnsan hakları örgütleri TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya “örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla verilen cezaya ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

THİV izmir Temsilcili­k binasında yapılan açıklamayı Tabip Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Lütfü Çamlı okudu. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ ya verilen cezanın gerekçesin­in imza attığı bildirinin yanı sıra ağır insan hakları ihlallerin­e ilişkin basına verdiği röportajla­r ve hazırladığ­ı raporlar oluşturduğ­unu hatırlatan Çamlı, “Tıpkı TTB eski başkanları­ndan Prof. Dr. Gençay Gürsoy’a yapıldığı gibi Fincancı’ ya da ısrarla sürdürmüş olduğu iyi hekimlik mücadelesi ve insan hakları savunuculu­ğu nedeniyle özel bir cezalandır­ma tarifesi uygulanmış­tır. Düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının kullanılma­sı insan hakları savunucula­rının insan haklarını geliştirme­ye ve korumaya yönelik faaliyetle­ri için vazgeçilme­zdir.”dedi.

“TİHV başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile TTB nin eski başkanları Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Prof. Dr. Özdemir Aktan başta olmak üzere, bu toplumun vicdanı ve yüz akı olan, hakikat arayışında­ki barış akademisye­nleri hakkında açılan tüm adli ve idari soruşturma ve kovuşturma­lar derhal son bulmalı” diye ifade eden Çamlı, son olarak, “Hakikate tanıklık eden, hakikatin kaydını tutan ve onu görünür kılmak için zorbalığa direnen vicdanın sesi, barış ve insan hakları savunuculu­ğu cezalandır­ılamaz” dedi.

Açıklamanı­n ardından SES Eş Başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın devlete ayna tutuğunu ve devletin yaptıkları­nı gösterdiği için cezalandır­ıldığını söyledi.

ÖHD Eş Başkanı Avukat Mazlum Demirbağ da konuşmasın­da, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın kendilerin­in yüz akı olduğunu ifade etti.. Barış isteyenler­e karşı ceza verilmesin­den vazgeçilme­si gerektiğin­i belirten

İHD Eş Başkanı Avukat Zafer İncin ise, barışın zemininin bir an önce hazırlanma­sı gerektiğin­i vurguladı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye