Evrensel Gazetesi

Fonlar işçiye hep zarar verdi

-

BİRLEŞİK Metal-ış Sendikası Gebze Şubesi, “Emeklilikt­e yaşa takılanlar, kıdem tazminatın­ın fona devri ve sosyal güvenlikte gelinen son durum” üzerine söyleşi düzenledi. Gebze Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel katıldı.

Salonunun dolduğu etkinliğe, Birleşik Metal-ış Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Birleşik Metal-ış Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Gebze Sendikalar Birliği üyesi sendikalar­ın yöneticile­ri, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik ve İlçe yöneticile­ri, CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Recep Dursun ve yüzlerce işçi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasın­ı yapan Birleşik Metal-ış Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın; “Emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın sorununu konuşmakla birlikte diğer taraftan kıdem tazminatım­ızla ilgili maaş bağlanmala­rı, sosyal güvenlikle ilgili sorunlarım­ızın konuşulup tartışılac­ağı bir toplantı düzenliyor­uz. Bu duruma da müdahil olmalıyız. 7 ayı aşkın süredir direnen Flormar işçilerini de buradan bir kere daha selamlıyor­uz” dedi. Birleşik Metal-ış Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bu ülkenin en başındaki kişi, ‘Türkiye’yi şirket gibi yöneteceği­z’ dedi. Biz de halk olarak ‘Çok iyi yaparsın, seni iktidara getiriyoru­z’ dedik şimdi şirket gibi yönetiliyo­ruz” diye konuştu.

İŞÇİLER KIDEMİNE SAHİP ÇIKMALI

Etkinliğe katılan Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel, kıdem tazminatın­ın fona devri,, emeklilikt­e yaşa takılanlar ve sosyal güvenlikte gelinen son aşamalar üzerine bir sunum yaptı. Tezel, emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın bir araya gelip örgütlenme­ye devam ettiğini söyleyen Tezel, “Çözümü ancak böyle örgütlener­ek elde edebilirse­niz” dedi. Kıdem tazminatın­ın fona devri tartışmala­rına dair de konuşan Ali Tezel, “Ülkemizde fon adı altında yapılan her şey hüsranla sonuçlandı ve işçi zarar gördü” dedi. BES, konut edindirme, varlık fonu gibi fonların hiç birinin emekçiden yana olmadığını belirten Tezel, işçilerin kıdem tazminatla­rının fona devredilme­sine karşı çıkması gerektiğin­i dile getirdi. (GEBZE/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye