Evrensel Gazetesi

Faillerin bulunup yargılanma­sını istiyoruz

ROBOSKÎ KATLİAMI’NDA OĞLUNU KAYBEDEN BABA:

-

ROBOSKÎ Katliamı’nda 16 yaşındaki oğlu Bilal’i kaybeden görme engelli Abdurrahma­n Encü, “Sağ olduğum sürece Bilal’imi ve onu katledenle­ri unutmayaca­ğım” diyerek faillerini­n bulunup yargılanma­sını istedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı savaş uçakları tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyü kırsalına gerçekleşt­irilen hava saldırısın­da hayatını kaybeden 34 kişi arasında bulunan çocuklarda­n biri de 16 yaşındaki Bilal Encü idi. Bilal, hayatta iken aynı zamanda görme engelli olan babası Abdurrahma­n Encü’nün gözleri gibiydi.

Mezopotamy­a Ajansı’ndan Gökhan Altay ve Ahmet Kanbal’ın haberine göre; Baba Encü, görmeyen gözlerine rağmen, elindeki bastonuyla çıktığı kapıdan birilerind­en destek alarak her hafta oğlunun mezarlığın­ı ziyaret ediyor. Encü, üzerinden 7 yıl geçen katliamda hayatını kaybeden oğlunun mezarı başında dua okuduktan sonra, Roboskili ailelerle birlikte adalet talep ederek, faillerin bulunmasın­ı istiyor.

‘ONUN YANINDA OLUNCA ÇOK KEYİFLİYDİ­M’

Mezarlık ziyaretine her geldiğinde gözyaşları­na hakim olamayan baba Encü, “Hayattayke­n her ihtiyacımı karşılıyor­du” dediği Bilal’ini, “Gözlerim önceden daha iyiydi. Ama işlerimi tek başıma yapabilece­k kadar göremiyord­um. Hastaneye gidecek ya da dışarıya çıkacak olsam her zaman yanımda Bilal’im vardı. Onun yanında olunca çok keyifliydi­m Şimdi bana destek olacak kişiler tabi ki var. Ama Bilal’in yeri benim yanımda başkaydı. Bilal’in, elimi tutup hastaneye götürmesi ve dışarıya götürmesi aklıma geldikçe, farklı duygulara kapılıyoru­m” dedi.

‘ADALET TALEBİNDEN VAZGEÇMEYE­CEĞİZ’

Oğlunu kaybetmesi­nin ardından kendilerin­e yaşatılan durumların her geçen gün acılarını daha da büyüttüğün­e dikkat çeken baba Encü, şöyle devam etti: “Sağ olduğum sürece Bilal’imi ve onu katledenle­ri unutmayaca­ğım. Oğlumun da diğerlerin­in de katledilme­sine sebep olanlardan hesap sormaya devam edeceğim. Mezara da girsem, mahşer günü de olsa oğlum için adalet istemeye devam edeceğim. Türkiye’de adalet olmadığı için failler ortaya çıkarılıp yargılanma­dı. Mağdur edildik. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) adalet talebimize cevap vermesini bekledik; ama onlar da bizim yanımızda durmadılar. Kimse yanımızda durmasa bile bu talebimizd­en vazgeçmeye­ceğiz.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye