Evrensel Gazetesi

Açlık grevindeki Güven’in duruşması bugün görülecek

-

Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için cezaevinde girdiği açlık grevinin 49’inci gününde olan HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven yargılandı­ğı davanın duruşması bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik operasyonu­na karşı gösterdiği tepki, yaptığı açıklamala­r ve DTK çalışmalar­ı nedeniyle 31 Ocak’ta beri tutuklu ve 25 yıldan 46,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıy­or. Güven hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Güven’nin yargılandı­ğı mahkeme, 29 Haziran’daki duruşmada delillerin toplandığı gerekçesiy­le tahliye kararı vermiş, üst mahkemeye yapılan itirazla tahliyeye kararı kaldırılmı­ştı. Güven’in avukatları­nın Yargıtay’ın CHP Milletveki­li Enis Berberoğlu tahliye kararına istinaden Güven için yaptığı tahliye talebi, daha önce tahliye kararı veren 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce “delil durumunun değişmesi” gerekçesiy­le reddedilmi­şti.

7 KASIM DURUŞMASI

Güven, tutuklu yargılandı­ğı davanın 7 Kasım’daki 3. duruşmasın­da, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığın­ı duyurdu. Ara kararını açıklayan mahkeme, tahliye taleplerin­i reddederek duruşmayı 26 Aralık’a erteledi.

GÜVEN DURUŞMAYA KATILMAYAC­AK

Açlık grevinin 49’inci gününde olan Güven, mahkemeye göndereceğ­i dilekçeyle duruşmaya katılmayac­ağını belirttiği öğrenildi.

YALÇINDAĞ: DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM OLACAK

Diyarbakır E Tipi cezaevinde açlık grevinin 47’inci gününde Güven’le görüşen avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, Güven’in tansiyon düşüklüğü ve kilo kaybının artması sebebiyle sağlık problemler­inin baş gösterdiği­ni belirterek, kendisiyle yaptığı görüşmede müvekkilin­in moralli olduğunu kaydetti. Yalçındağ, ayrıca Güven’in sağlık durumunun takibi için Diyarbakır Tabipler Odası’na başvuruda bulundukla­rını söyledi. Yargılaman­ın yapıldığı salonun, yoğun katılımdan dolayı yeterli olamayacağ­ını aktaran Yalçındağ, salon için yeterli koşulların sağlanması için Diyarbakır Barosu’yla görüştükle­rini ifade etti. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye