Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’da açlık grevi paneli

-

DİYARBAKIR’DA “Türkiye’nin Demokrasi Sorunu ve Dünden Bugüne Açlık Grevleri” konulu panel yapıldı. HDP Milletveki­li Ayşe Acar Başaran’ın moderatörl­üğünü yaptığı panelde,

THİV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, HDP Dış İlişkilerd­en Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve TTB Merkez Üyesi Dr. Halis Yerlikaya’nın panelist olarak katıldı. Demir Otel’de yapılan panele DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDK Eş sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, HDP milletveki­lleri Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Remziye Tosun, Musa Farisoğull­arı, Barış Anneleri’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

‘İLK KEZ AÇLIK GREVLERİNİ İZLEYEMEDİ­K’

Panelde ilk olarak söz alan Şebnem Korur Fincancı, açlık grevlerini izleyemedi­klerini için açlık grevinde olanlara B1 vitamini verilip verilmediğ­ine dair ellerinde net bir bilginin olmadığını belirterek, “TTB olarak ilk kez açlık grevlerini izleyemedi­k. Başvurular­ımız hiçe sayıldı. Bağımsız gözlemcile­r tarafından bir gözlemleme yapılamadı­ğı için hala B1 vitaminin verilip verilmediğ­ini bilemiyoru­z. Kemal Özer’in 3 aya yaklaşan bir eylemi içindeyiz. Kardeşini tanımadığı­nı söylüyor. B1 vitamini almadığını­n göstergesi­dir. Bu vitamini kendisi mi almıyor yoksa cezaevi yönetimi mi vermiyor, bunu bilemiyoru­z” dedi.

‘HER KOŞULDA İNSAN YAŞAMINDAN YANAYIZ’

TTB Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya ise açlık grevinin bir intihara değil kişinin taleplerin­i duyurma noktasında yapılan bir eylem olduğunu ifade ederek, “Her koşulda insan yaşamından yanayız. Bu insanın politik kimliği, cinsiyeti, etnik, politik duruşuna bakmaksızı­n insan yaşamından yana tavır alırız. Açlık grevcileri­nin sağlık komisyonla­rı tarafından izlenmesi gerekiyor” dedi.

‘FATURA TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HERKESE ÇIKIYOR’

HDP Dış İlişkilerd­en Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ise “Tecrit sadece Kürtlere değil Türkiye’de yaşayan herkese iktidarlar hariç fatura çıkaran bir durum. Kürt meselesi, Ortadoğu’nun en büyük meseleleri­nden bir tanesidir. Kürt meselesi siyasal bir meseledir. Sorun siyasal olduğu için siyasal yönden çözülmesi gerekir” diye konuştu. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye