Evrensel Gazetesi

Sınırda cihatçılar beklerken Suriye ordusu Menbic’e girdi

TSK Menbic’e yönelik olası operasyon için sınıra güçlerini yığarken, AA Suriye ordusuna bağlı güçlerin dün Menbic’e giriş yaptığını duyurdu.

-

Suriye”nin kuzeyinde Tsk”nin koruması altındaki cihatçı gruplar Menbic”e sevk edildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise ABD Suriye”den çekilincey­e kadar Menbic yol haritasını­n tamamlanma­sı için Washington ile mutabakat sağladıkla­rını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Abd”nin Suriye”den çekilme kararının Türkiye-abd koordinasy­onunda gerçekleşe­ceğini söyledi. Çavuşoğlu, “Türkiye, Suriye”ye gireceğim derse girer” ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara”da televizyon, gazete ve ajansların temsilcile­riyle bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Suriye”den çekilincey­e kadar Menbic yol haritasını­n tamamlanma­sı için Washington ile mutabakat sağladıkla­rını söyledi. Ayrıca Suriye”nin kuzeyinde Tsk”nin koruması altındaki cihatçı gruplar Menbic”e sevk edildi. Grupların, Menbic”de sınır hattına ulaştığı belirtildi.

Çavuşoğlu, Fransa”nın Suriye”de kalması halinde bunun ne Fransa”ya ne de YPG”YE faydası olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu, “Abd”nin Suriye”den çekilme kararı sürpriz oldu ama isabetli bir sürpriz oldu. Rusya”ya önümüzdeki günlerde bir ziyaret yapacağız” ifadelerin­i kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa”nın YPG”YI korumak amacıyla Suriye”de kalması halinde bunun ne Fransa”ya ne de YPG”YE faydası olacağını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU’DAN TEHDİT

Çavuşoğlu Abd”nin Suriye”den çekilme kararını memnuniyet­le karşıladık­larını ifade ederek, “Fırat”ın doğusu için kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz. Cumhurbaşk­anımızın müdahale edeceğimiz­i açıklaması­ndan sonra, Suriye”den ABD çekilmeye karar verdi. Şimdi bu çekilmenin nasıl olacağı konusunda temaslarım­ızı askeri diplomatik düzeyde sürdürüyor­uz. Bu çekilmenin Pyd”nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğin­i de muhataplar­ımıza ilettik. Türkiye “gireceğim” derse girer ama Abd”nin çekilme sürecinde bunu birlikte koordine ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye