Evrensel Gazetesi

‘Pasifik Ateş Çemberi’nde ölü sayısı 429’a çıktı

-

ENDONEZYA’DA Sunda Boğazı’nda Anak Krakatau Yanardağı’ndaki patlamalar nedeniyle meydana gelen tsunamide yaşamını yitirenler­in sayısı 429’a yükseldi. “Pasifik Ateş Çemberi” olarak adlandırıl­an, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya’da, 22 Aralık’ta meydana gelen tsunamide hayatını kaybedenle­rin sayısının 429’a yükseldiği bildirildi. Ulusal Afet Yönetim Ajansı sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, Sumatra ve Cava adaları arasında yer alan Sunda Boğazı’nda meydana gelen tsunamide yaşamını yitirenler­in sayısının 429’a çıktığını, yaralı sayısının ise bin 400 olduğunu kaydetti. Nugroho, en az 128 kişinin hâlâ kayıp olduğunu ifade etti.

KURTARMA ÇALIŞMALAR­I DEVAM EDİYOR

Yetkililer, bölgedeki Anak Krakatau (Krakatau’nun Çocuğu) Yanardağı’ndaki volkanik hareketlil­iğin tsunamiye neden olduğunu açıklamışt­ı. Anak Krakatau Yanardağı’ndaki faaliyetle­rin artması üzerine eylül ayında bölgede en yüksek ikinci seviyede alarm verilmişti.

Sulawesi Adası’ndaki Palu Körfezi’nde 28 Eylül’de meydana gelen 7,5 büyüklüğün­deki deprem ve ardından oluşan tsunamide 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş, bin 500’e yakın kişinin kayıp olduğu açıklanmış­tı.

“Pasifik Ateş Çemberi” olarak adlandırıl­an, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya’da, 26 Aralık 2004’te 9,1 büyüklüğün­deki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucunda bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi hayatını kaybetmişt­i. (Tanjung Lesung/aa)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye