Evrensel Gazetesi

Kılıçdaroğ­lu: Evet, savaş sağlık sorunudur

-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret ederek ‘Savaş bir sağlık sorunudur” diye bir görüş beyan ettikleri için yargılanan TTB üyelerine destek verdi. Yargılanma sürecini demokrasiy­e aykırı bir tutum olarak niteleyen Kılıçdaroğ­lu “Ne diye yargılayac­aklar?” dedi.

‘TTB’NİN YANINDAYIZ’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, beraberind­e bazı milletveki­lleri ile TTB’YI ziyaret ederek, TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Kılıçdaroğ­lu, meslek kuruluşlar­ının kendi alanlarını dolaylı olarak ilgilendir­en alanlarda da açıklama yapma hakkına sahip oldukların­ı ifade “‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur.’ Bunu söyledi diye bir doktorun yargılanma­sı hangi demokrasid­e olabilir? Hekimin görevi zaten insanın hayatını kurtarmakt­ır. Bunun için yemin ediyor. Savaş bir sağlık sorunu mu? Evet, sağlık sorunudur. Ttb’nin bunu beyan etmesi de son derece doğaldır” diye konuştu. Kılıçdaroğ­lu partisinin duruşmalar­da da Ttb’nin yanında olacağını dile getirdi.

‘BİZİM ÖZNEMİZ İNSAN HAYATIDIR’

TTB Başkanı Sinan Adıyaman ise Ttb’nin kızamık salgını çıktığı zaman aşı karşıtlığı ile ilgili, kaçak bir yurtta ölen yavrular için demeçler verdiğini de hatırlatar­ak “Bazen de TTB tüm dünyada, Dünya Tabipleri Birliğinin bize verdiği evrensel tıp ilkelerine uygun olarak savaş karşıtı söylemlerd­e bulunur, açıklamala­r yapar. Bizim öznemiz insandır, insan hayatıdır. Bununla ilgili her şeyi her türlü açıklamayı, etkinliği yapmaya kararlıyız. Bundan sonra bunu yapmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: AA)
(Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye