Evrensel Gazetesi

İZBAN işçileri greve devam dedi

-

GREVİN devam ettiği İZBAN’DA, asgari ücrete yapılan zamdan sonra yönetim zam önerisini yüzde 26’ya yükseltti. Yaptıkları toplantıyl­a öneriyi değerlendi­ren İZBAN işçileri, teklifi yetersiz bularak “Greve devam” dedi.

Toplantı sonrasında işçiler Alsancak Garı önünde bir araya geldi. İşçiler sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Direnişin simgesi İZBAN işçisi”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İzmir uyuma emekçine sahip çık” ve “Direne direne kazanacağı­z” sloganları attı.

İşçilerle yapılan toplantı sonrasında basına açıklamada bulunan Demiryol-ış İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “İşverenin teklifinin yüzde 19’u çıplak ücretlere kısmı. Onun dışında maaşlara yansıyan oranı yüzde 22 ile yüzde 30. Oylamaya gerek kalmadan büyük bir alkışla teklif reddedildi. Umarım teklifleri­miz kabul edilir de bu grev biter. O zaman seve seve trenleri çalıştırma­ya başlarız. Olmazsa olmazlarım­ız ikramiyeni­n kademeli olarak 112 güne çıkması. Vardiya ve sürüş tazminatın­ın olması. Brüt olarak 3 bin 300 lira tekniker, 3 bin 250 lira makinist, 3 bin 20 lira teknisyen arkadaşlar­ımız için talep ettik. Üzerinde bazı indirimler olabilir ama 50 liralık artışların konuşabile­cek bir tarafı yok” dedi.

‘İZBAN NASIL ZARAR ETMİYOR?’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İZBAN zarar etmiyor” şeklinde sözlerini değerlendi­ren Ervüz şunları söyledi: “Kocaaoğlu işadamı zararın kârın ne olduğunu çok iyi biliyor. Nasıl bir zararı yok. Otobüsler bedavaya mı gidiyor, hava mı su mu yakıyor?” (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye