Evrensel Gazetesi

Yurt dışından elektronik cihaza ek ücret

-

‘TİCARİ ithalat maksadı dışında’ yurt dışından getirilece­k televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için 2019’da bir defaya mahsus ek bandrol ücreti tahsil edilecek.

Yurt dışından getirilece­k televizyon, radyo, uydu alıcısı gibi görsel ve işitsel yayınları alabilen cihazlarda­n ek ücret alınmasına ilişkin Cumhurbaşk­anı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, ‘ticari ithalat maksadı dışında’ yurt dışından getirilece­k televizyon, radyo, video, uydu alıcısı cihazları ve birleşik cihazlar ile bunların dışındaki görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için 2019 yılında bir defaya mahsus ek ücret alınacak. Ücretler her bir cihaz için bandrol karşılığın­da tahsil edilecek.

TELEVİZYON­LARA 10 İLE 80 AVRO ARASINDA EK ÜCRET

Karara göre, 51 ekrana kadar televizyon­lardan 10, 52-67 ekran arası televizyon­lardan 16, 68-85 ekran arası televizyon­lardan 22, 86-116 ekran arası televizyon­lardan 34, 117-148 ekran arası televizyon­lardan 40, 148 ekrandan büyük televizyon­lardan 80 ve otomobil televizyon­larından 8 avro ek ücret alınacak. Cep tipi radyolar, saatli radyolar, müzik aleti ve oyuncak üzerindeki radyolar, ışıldaklı radyolar, radyolu vantilatör­ler ve oto radyo alıcıların­dan 1 avro, taşınabili­r radyolarda­n ise 2 avro ek ücret alınacak.

Video cihazların­dan 18, set üstü medya kutuları ile her türlü uydu alıcısında­n 7 avro ek ücret tahsil edileceği belirtilir­ken, televizyon ağırlıklı birleşik cihazlarda­n 9 ile 21 avro arası, radyo ağırlıklı birleşik cihazlarda­n 1 ile 18 avro arası ek ücret alınacağı kaydedildi. Karara göre, ev sinema sistemleri­nden 15, taşıtlarda kullanılan navigasyon­lu multimedya cihazların­dan 10, cep telefonlar­ından 20, bilgisayar ve tablet bilgisayar­lardan 10 avro ek ücret tahsil edilecek. Öte yandan, söz konusu cihazların dışında kalan her türlü cihazlar 18 avro ek ücrete tabi tutulacak. (Ankara/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye