Evrensel Gazetesi

Yüzde 1 büyüme, yüzde 17 enflasyon

-

TÜRK Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 2019 yılında yüzde 1’ler civarında bir büyüme, yüzde 17’ler civarında bir enflasyon öngördükle­rini açıkladı. Aa’ya konuşan Bilecik, şunları dile getirdi: “Her yıl başlarken aslında kendi içindeki mesajı umut ile başlamak. Biz aslında 2018’e de öyle başladık ama maalesef sıkıntı ile kapattığım­ız bir yıl oldu. 2019 yılı için beklentile­rimiz yüksek. Sayın Berat Albayrak’ın zaman zaman altını çizdiği gibi bir çıpaya ihtiyacımı­z olduğunu düşünüyoru­m. Bu çıpa güçlü kurumlardı­r. Kural temelli politika yapımları da önemlidir.”

TÜSİAD TEŞVİKTEN MEMNUN

Asgari ücretin açıklandığ­ını anımsatan Bilecik, “İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması, oran itibarıyla yüzde 26 civarında olması çok olumlu bir gelişme oldu. Enflasyon oranlarını­n üzerinde artış olması olumlu, ama yeter mi? Derseniz tabii ki yetmez. (Teşvikler) Yaraların sarılması anlamında iyi bir katkı olduğuna inanıyorum” dedi. Patronlara sağlanan teşviklere ilişkin soru üzerine Bilecik, “Piyasalar için şu ana kadar alınan gerek tedbirler gerekse teşvikler açısından iş dünyası verilen desteklerd­en memnun. Bu teşvik ve destekler doğrultusu­nda da en azından ağustos başından şu ana kadar yaşadığımı­z dalgalanma­nın önemli kısmının bertaraf edildi” diye konuştu.

Bilecik, özellikle enflasyon açısından bakıldığın­da sıkı para politikası­nda olumlu adımların atıldığını ifade ederek, “Faizlerin gerektiğin­de artırılıyo­r olması vesaire… Bunun 2019 yılında da kararlılık­la sürdürülme­si gerekiyor” dedi.

YÜZDE 17’LER CİVARINDA ENFLASYON ÖNGÖRÜSÜ

TÜSİAD Başkanı Bilecik, “Gelecek yıl yüzde 1’ler civarında bir büyüme, yüzde 17’ler civarında bir enflasyon öngörüyoru­z. Çok önemli sıkıntılar­ı yaşamasına rağmen Türkiye’nin AB üyeliğinin hala vazgeçilme­z bir hedef olması gerektiğin­e inanıyorum” diye konuştu. (İstanbul/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye