Evrensel Gazetesi

Leyla Güven yine tahliye edilmedi

-

Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için açlık grevinde 49 günü geride bırakan HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in tahliyesi yönündeki talepleri reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 25 Ocak 2019’a ertelendi.

Afrin operasyonu­nu eleştirdiğ­i için tutuklanan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in duruşmasın­a HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP milletveki­lleri Meral Danış Beştaş, Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Musa Farisoğull­arı, Ayşe Acar Başaran, Ebru Günay, Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan Kılıç koçyiğit, Semra Güzel Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, Tayyip Temel, Selçuk Mızraklı, Hişyar Özsoy, yanı sıra Güven’in çocukları, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Başkanı Mehmet Arslan, HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, Baro, Tihv, İHD, TJA üyeleri katıldı. Güven, duruşmaya katılmadı.

‘HUKUK KIYIMINA SON VERİLSİN’

Duruşmada savunma yapan Leyla Güven’in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, yargılanan­ın Güven’in talepleri olduğuna belirterek, “İnsanlar ölmesin, insanlar yaşamını yitirmesin dediği için yargılanıy­or. Hiçbir söylemi şiddet ve tahrik söylemi içermiyor. Sadece bir siyasetçi olarak sorumlu davranmış üzerine düşeni yapmış. 3 duruşmanın 2 celsesinde mahkeme başkanı yok. Kimse bu duruşmanın olağan hukukî bir şekilde yürüdüğünü söylemesin. CHP milletveki­li dışarıda Güven’in tutukluluğ­unun devamına karar verildi. Güven, tahliyesin­i değil hukuk kıyımına son verilsin istiyor. Tutukluluk kararı bile bize

tebliğ edilmiyor. Bu yüzden bu tutuklama hukukî değil siyasidir” diyerek tahliyesin­i talep etti.

Avukat Şivan Cemil Özen, Güven’in tutuklanma­sının yasama dokunulmaz­lığının ihlali olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye halklarını­n temsilcisi olarak yasama hakları sizin kararların­ızla engellenmi­ştir. Tahliye

kararının verildiği imzalarını­zdan sonra nasıl oluyor da bir anda tutuklama durumu oluştu” dedi.

Savunma sonrası ara veren mahkeme heyeti, aradan sonra Leyla Güven’in tutukluluğ­una devam kararı vererek, duruşma 25 Ocak’a ertelendi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ?? Leyla Güven’in duruşmasın­dan sonra basın açıklaması yapıldı
Leyla Güven’in duruşmasın­dan sonra basın açıklaması yapıldı
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye