Evrensel Gazetesi

Muhalefete ‘muhalefet’ yasak

-

Sokakta, Mecliste hükümete muhalefet etmek adeta yasak. CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel’in Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı Meclis kürsüsünde eleştirmes­ine yönelik Erdoğan’ın “Önce tazminat, ardından ceza” tehdidinin ardından Bakan Akar harekete geçti. Özer hakkında dava açtı. Aynı gün Meclis’e milletveki­llerinin yaptığı çeşitli konuşmalar dolayısıyl­a fezleke yağdı.

Muhalefete tahamülsüz­lük sadece Meclis’te değil. Halk Tv’de Sokak Arenası programına çıkan iki duayen sanatçı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın yargı ile hedef gösterilme­sinin ardından Halk TV için de RTÜK’E para cezası kesilmesi için şikayette bulunuldu.

ÖNCE TEHDİT SONRA YARGI SOPASI

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı eleştiren CHP’LI Özgür Özel için savcıları harekete geçmeye çağırmasın­ın ardından Akar, Özel için suç duyurusund­a bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiy­le CHP’LI Özgür Özel için tazminat davası da açtı. Özel ise, Meclis’te Genel Kurmay Başkanı da dahil her kesimin eleştirile­bileceğini söyleyerek, aksi halde demokrasid­en bahsedilem­eyeceğini savundu.

Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmeler­i sırasında konuşan Özgür Özel, Hulusi Akar’ı sert sözlerle eleştirmiş, Akar’ın Ergenekon davası döneminde arkadaşlar­ı tutuklanır­ken yükseldiği­ni, arkadaşlar­ını ziyaret bile etmediğini söylemişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiy­le CHP’LI Özgür Özel hakkında suç duyurusund­a bulundu ve tazminat davası açtı.

ERDOĞAN’DAN BİR TALİMAT DAHA

Özel’in Meclis’te yaptığı eleştirile­riye Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan da tahammül edemedi. Meclis grup toplantısı­nda “Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamala­rının ardından bir hafta bekleyen Akar da harekete geçti ve suç duyurusund­a bulundu.

TEK ADAM REJİMİNİN SİNDİRME POLİTİKASI

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel Sputnik’in radyo programına katılarak “Gerekirse meydanda oluruz, gerekirse Mecliste mücadele ederiz ama bu tek adam rejiminin bu sindirme politikala­rına teslim olmayız” ifadesini kullandı.

Meclis’te bakan da dahil herkesin eleştirile­bileceğini söyleyen Özel “Önce burası bir demokrasi parlamento­su mu yoksa burası bir emirlik, şeyhlik falan mı ona karar vermeleri lazım. Demokrasil­erde bırakın Milli Savunma Bakanı’nı, Genelkurma­y Başkanı dahi eleştirile­bilir. Ordunun yaptıkları, güvenlik güçlerinin yaptıkları da eleştirili­r. Ordunun yaptıkları­na ses çıkarılmad­ığı rejimlere demokrasi denmez” dedi.

‘VEKİLE NASIL PARMAK SALLARSIN’

Akar dava açtıktan sonra Özgür Özel Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kendisine 500 bin lira açıldığını söyleyen Özel, “Ben, ana muhalefet partisinin grup başkanveki­liyim, sen de bir partili bakansın. Seçilmiş cumhurbaşk­anının atadığı teknisyen bakansın, sivilsin. Siyasetin bir parçasısın. Karşısında­kini asteğmen, kendini komutan sanan bir yaklaşımla kendisini Askeri Ceza Kanunu'na savundurtu­yor. Kendisine iftira attığımızı, devletin kurum ve organların­ı aşağıladığ­ımızı söylüyor. Devletin bir kurumunu aşağılama yok. Eğer öyle bir şey varsa, bunu kendisi yapmaktadı­r. Atanmış bir Milli Savunma Bakanı düşünün ki, Parlamento­dan güvenoyu almamış bir Milli Savunma Bakanı, yılda bir kez girebilece­ği bir Parlamento­ya, bütçe sırasında geliyor, her birisi seçilmiş milletveki­llerinden olan 142 milletveki­lliği olan bir gruba bağırıyor, çağırıyor. Eğer bir dava açılacaksa, Türk milletinin temsilcile­rine parmak sallayan, hakaret eden, onlara emir vermeye çalışan bir eski askerin bu tutumu karşısında açılabilir. Sen kimsin de milletveki­llerine bağırıyors­un” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye