Evrensel Gazetesi

Savcı HDP’LI vekilin tutuklanma­sını istedi, mahkeme reddetti

-

HDP Milletveki­li Saliha Aydeniz hakkında açılan davanın duruşmasın­da savcı, tutuklama talep ederken; mahkeme heyeti, talebi reddederek yurtdışı yasağının devamına karar verdi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletveki­li Saliha Aydeniz hakkında milletveki­li seçilmeden önce Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetle­ri kapsamında “örgüt kurma ve yönetme” gerekçesiy­le 30 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 4. duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Milletveki­li Aydeniz, duruşmaya katılmazke­n, avukatı Erhan Ürküt duruşmada hazır bulundu.

‘YARGILAMA DURDURULSU­N’

Duruşma, dosyaya konulan evrakların okunmasıyl­a başladı. Milletveki­li Aydeniz’in avukatı Ürküt, müvekkilin­in milletveki­li seçilmesi nedeniyle yargılaman­ın durdurulma­sını ve yurtdışı yasağının kaldırılma­sını istedi.

SAVCIDAN TUTUKLAMA TALEBİ

İddia makamı, kaçma şüphesi, suçun mahiyeti, mevcut delil durumu ve kuvvetli şüphe nedeniyle adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı gerekçesiy­le Aydeniz’in tutuklanma­sını talep etti.

‘KAÇMA ŞÜPHESİ YOK’

Avukat Ürküt, mütalaayı kabul etmedikler­ini, müvekkilin­in kaçma şüphesinin olmadığını ve milletveki­li olarak Meclis faaliyetle­rini yürüttüğün­ü belirterek, tutuklama koşulların­ın oluşmadığı­nı söyledi. Av. Ürküt, iddia makamının taleplerin­in reddedilme­sini istedi.

Mahkeme heyeti, savcının tutuklama ve avukatları­n yurtdışına çıkış yasağının kaldırılma­sı yönündeki taleplerin­i reddetti. Tanıkların adres tespiti için emniyete müzakere yazılmasın­a ve DTK’DE yapılan aramada Aydeniz’e ait bir belgenin olup olmadığını­n Cumhuriyet Başsavcılı­ğına sorulmasın­a karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Mayıs ayına erteledi. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye