Evrensel Gazetesi

Gazeteci Abu Jamal’ın davası yeniden görülebili­r

-

GAZETEMİZD­E de yazıları yayınlanan cezaevinde­ki ABD’LI gazeteci Mumia Abu Jamal’ın davasında önemli bir gelişme yaşandı. 36 yıldan beri hapiste tutulan gazeteci, insan hakları savunucusu ve Kara Panter Partisi eski sözcüsü Abu Jamal’e “davanın yeniden görülmesi için itirazda bulunma” hakkı tanındı.

Perşembe günü açıklanan karara göre Mumia Abu Jamal’ın avukatları, müvekkille­rinin Daniel Faulkner isimli polis memurunu öldürme suçlamasıy­la mahkum edilmesine 30 gün içinde itiraz edebilecek. Ancak Philadelph­ia Bölge Savcısı Larry Krasner’in karara itiraz etme hakkı var. Kararın altında imzası bulunan Hakim Leon Tucker, avukatları­n zaman geçirmeden itiraz haklarını kullanmala­rı gerektiğin­i bildirdi.

İDAMA MAHKUM EDİLMİŞTİ

Mumia Abu Jamal, 1982’de insan hakları örgütlerin­in davanın “haksız”lığına dair tüm girişimler­ine rağmen ölüm cezasına çarptırıld­ı. Mahkemenin hakimi, jürideki siyah üyeleri salondan çıkardı ve “Bu siyahın yakılmasın­a yardımcı olacağım” sözleriyle Mumia’yı ölüm cezasına çarptırdı. 2011 yılında ceza müebbet hapse çevrildi.

Perşembe günü alınan kararın hayata geçip geçmeyeceğ­ini ise Philadelph­ia Bölge Savcısı Larry Krasner’in elinde. 2017 yılında bölge savcılığın­a seçilen, ilerici kararlarıy­la tanınmış savcı Krasner itiraz etmezse Abu Jamal’ın davası yeniden görülecek ve büyük bir ihtimalle 36 yıldan bu yana cezaevinde tutulan gazeteci serbest bırakılaca­k. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Sosyal medyada Abu Jamal’in serbest bırakılmas­ı için kampanya yürütülüyo­r
Sosyal medyada Abu Jamal’in serbest bırakılmas­ı için kampanya yürütülüyo­r

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye