Evrensel Gazetesi

Anayasa çiğnendi Yıldırım aday

-

CUMHURBAŞK­ANI Tayyip Erdoğan, İstanbul için en büyük doğal tehdidin deprem, en büyük siyasi tehdidin de CHP olduğunu savundu. İstanbul Büyükşehir adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı açıklayan Erdoğan, İstanbul’un üç ilçesinde aday göstermeye­ceklerini, Mhp’nin adayını destekleye­ceklerini söyledi. Meclisbaşk­anlığından istifa etmeyen Yıldırım aday olarak Anayasa’yı da çiğnemiş oldu. CHP Grupbaşkan­vekili Özgür Özel “Siyasi Partiler Kanunu’nun 24’üncü maddesi TBMM Başkanı ve başkanveki­llerinin milletveki­li adayı olmaya ilişkin faaliyetle­rinin Anayasa’nın 94’üncü maddesinin kapsamı dışında olduğunu açıkça vurgulamak­tadır.” Hatırlatma­sı yaptı.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan AKP İstanbul büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Akp’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de Mhp’nin adaylarını destekleye­ceklerini ifade ederken, diğer ilçelerden aday olan isimler de açıklandı. AKP İstanbul’un 3 ilçesi içinse kadın aday açıkladı. Kadın aday gösterilen ilçelerden 2’sini geçtiğimiz seçimde CHP kazanmıştı

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantını­n başlamasın­ın ardından Sinan Erdem Spor Salonu’na geldi. Erdoğan’a, Sinan Erdem Spor Salonu’na gelişinde, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, milletveki­lleri ile AKP yetkililer­i eşlik etti. Binali Yıldırım’ın resminin salonda asılı olduğu ve Erdoğan’ın salona Yıldırım ile birlikte girdiği görüldü.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan “Erdoğan İstanbul için en büyük tehdit depremse en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetid­ir” dedi.

Akp’nin stanbul büyükşehir adayı olan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, “Bu şehre daha fazla hizmet borcum var. Çok iş yapacağız, sizlerle birlikte başaracağı­z” dedi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının TBMM Başkanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladığı sırada Yıldırım gözyaşları­nı tutamadı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye