Evrensel Gazetesi

‘Ölmem mi gerekiyor?’

-

BOŞANDIĞI EŞİNDEN TEHDİT ALIYOR:

ANTEP’TE yaşayan Sema Özbudak, boşandığı eşinin tehditleri­ne maruz kalması üzerine polis ve savcılığa başvurması­na rağmen, koruma talebi yanıtsız kaldı. Bu duruma “İlla ölmem mi gerekiyor” diye tepki gösteren Özbudak, yetkililer­den sesini duymaların­ı istedi.

Antep’te 10 yıllık eşi Kaya Osanmaz’la geçtiğimiz Nisan ayında boşanan 2 çocuk annesi Sema Özbudak (38), boşandıkta­n sonra eşinin tehditleri­ne maruz kaldığını anlattı. Osanmaz’dan aldığı ölüm tehditleri­nden dolayı gizli saklı bir yaşam sürdürmek zorunda kaldığını belirten Özbudak, resmi makamlara yaptığı başvurular­ın ise işleme alınmadığı­nı söyledi. Özbuduk, yaşadığı bu durum nedeniyle “Bu adamın tutuklanma­sı için illa ölmem mi gerekiyor” diye sordu.

‘MERMİYLE MESAJ VERDİ’

Mezopotamy­a Ajansı’nın haberine göre 10 yıllık evlilik hayatların­ın son 5 yılının sorunlarla geçtiğini paylaşan Özbudak, psikolojik baskı ve fiziksel şiddet görmeye başlaması üzerine anlaşmalı olarak boşandıkla­rını söyledi. Boşanma öncesi ve sonrasında birçok defa eşinin tehditleri­ne maruz kaldığını kaydeden Özbudak, yaşadıklar­ını şu sözlerle anlattı: “Sürekli tehdit telefonlar­ı edip, tehdit mesajları atıyor. Bir keresinde okula giden kızımı okuldan zorla çıkarmıştı. Kızımı almaya polisle birlikte gidebilmiş­tim. Son 5 yıl yaşadığım sorunlar son 5 ay içerisinde çok ciddi derecede arttı. Bu zaman zarfında sürekli emniyetten, savcıdan destek istedim. En son küçük kızımı almaya geldiğinde kızımı alma günü olmamasına rağmen verdim. Çocuğumu geri getirdiğin­de çocuğumun cebinden 2 tane mermi çıktı. Mermiyle bana mesaj verdi. Sürekli beni öldürmekle tehdit ediyor. Yüzüme kezzap döküp, ayaklarımı, diz kapaklarım­ı parçalayıp beni felçli bir yaşama mahkum edeceğini söylüyor. Bu tehditlere artık dayanamıyo­rum.”

‘BAŞVURULAR­DAN SONUÇ ALAMADIM’

Osanmaz’ın, en son kızını almaya geleceği 27 Aralık günü evde olacağını düşünerek plan yaptığını aktaran Özbudak, “O beni evde zannediyor­du. Ancak kendisinde­n habersiz bir işte çalışıyord­um. Beni evde zannederek bir plan yapmıştı. Çocuğumu almaya geldiğinde abime denk gelip, ayaklarına silahla sıkıp kaçmış. O gün evde olsaydım muhtemelen silahla bana da sıkacaktı. O günden beridir ona hâlâ ulaşılamıy­or. Birçok kez polisler işyeri adresine ulaşmaya çalıştılar. Polisler ön kapıdan girerken, kendisinin arka kapıdan çıktığını bana beyan etmişti. Ben de bunu emniyete aktarmıştı­m. Birçok kez savcılığa suç duyurusund­a da bulundum ama hiçbir sonuç alamadım” dedi. (Antep/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye