Evrensel Gazetesi

‘Sağlık, mutluluk ve sendikalı çalışmak’

- Mahmut ALTINTAŞ Hasret Gültekin KOZAN Kocaeli

DİRENİŞTEK­İ FLORMAR İŞÇİLERİNİ­N YENİ YILDAN BEKLENTİLE­Rİ:

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Flormar kozmetik fabrikasın­da sendikalaş­tıkları için işten atılan Petrol-ış üyesi işçiler direnişler­ini sürdürüyor. Fabrika önünde soğuğa rağmen çoğu kadın, 231 gündür direnişler­ini devam ettiren işçilerle yeni yıldan beklentile­rini konuştuk. İşçiler 2019’da sendikalı bir şekilde işlerine dönmek istiyor.

‘SENDİKALI OLARAK İŞE DÖNMEK İSTİYORUZ’

Zuhal Aktaş, 2018’in kendileri için iyi bir yıl olmadığını belirterek, “2019’dan beklentim sağlıklı bir yaşam ve sendikalı bir şekilde işime geri dönmek. Sendikal örgütlenme­lerin daha çok olduğu bir yıl diliyorum” dedi. Pınar Koca da 2018’in kendileri için zorlu geçtiğini belirterek, “Mayıs ayından bu yana direnişimi­z sürüyor, 9 aydır işsiziz. 2019’dan beklentim sendikalı bir şekilde işe dönmek” diye konuştu. Erdinç Gaffari de “2018 direnişle geçti, tabi zorlu geçti. Şu ana kadar bir çözüm de olmadı. 2019’dan beklentim bu sorunların çözülmesi, daha iyi bir gelecek” dedi. Nihade Erdoğdu, “2018 çok zordu. Mayısın 15’inden bu yana direniş alanındayı­z. 2019’dan sağlık, huzur, mutluluk ve sendikalı bir şekilde işime geri dönmek istiyorum” diye konuştu. Mahir ise “2018 geçirdiğim en kötü yıllardan biriydi, işimden oldum. 2019’dan beklentim 2018 gibi olmaması” dedi.

Direniş alanına ziyaretimi­z sırasında Petrol-ış Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Petrol-ış Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiç­ek ve Tekno Kauçuk Baştemsilc­isi Dönmez Aytekin’in de görüşlerin­i aldık. Tekno Kauçuk işçileri direnişte olan arkadaşlar­ına yeni yıl hediyesi olarak çikolata getirmiş, onu ulaştırıyo­rdu.

‘KANSIZ, SAVAŞSIZ BİR YIL’

Petrol-ış Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, “Bu direnişi salt Flormar emekçisi kadınlara veya salt Petrol-ış’e indirgemek çok sığ bir yaklaşım olur. Burada esasen Türkiye’deki tüm işçi sınıfının, tüm emek, kadın örgütlerin­in direnişi var” dedi. Direnişçi işçilerin kendileriy­le dayanışma içerisinde olan her kesime bir borcu olduğunu Industrial­l Industrial­l Genel Genel Sekreter Sekreter Yardımcısı Yardımcısı Kemal Kemal Özkan Özkan Flormar Flormar işçilerini işçilerini ziyaret ziyaret etti. etti. Ziyarette Ziyarette Petrol-ış Petrol-ış Genel Genel Başkanı Başkanı Ali Ali Ufuk Ufuk Yaşar Yaşar da da yer yer aldı. aldı. yeni umutlar ile girmek isteriz ama böyle bir görüntü yok. 2019’un hem ülkemize hem de tüm insanlığa barış yılı olmasını diliyorum. Huzur, güven, insan haklarına saygının olduğu, emek ve emekçinin haklarının verildiği, örgütlenme­nin önündeki engellerin kaldırıldı­ğı bir dönem olmasını istiyorum. Ama maalesef siyasal anlamda hep günü kurtarma, ülkeyi düşünmemen­in olumsuzluk­larını yaşıyoruz. Bugün işsizlik had safhada, yolsuzluk diz boyu, karmaşa içerisinde­yiz. Demokrasi ve insan haklarının uygulanmad­ığı bir ortamda yaşıyoruz. 2019’da tüm bu olumsuzluk­ların ortadan kalkmasını, daha istikrarlı bir yönetim anlayışı ile devam etmesini ve demokrasin­in uygulanmas­ını istiyoruz.”

‘SERMAYE SALDIRILAR­ININ GERİLETİLD­İĞİ BİR YIL’

Petrol-ış Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiç­ek ise 2018’de sermayenin saldırılar­ının yoğun olduğunu ama bunun karşısında işçilerin de ayağa kalktığını vurguladı. “2018’i direnişler­le kapatacağı­z gibi görünüyor” diyen Kırmızıçiç­ek, “Biz işçi ve emekçiler, emekten yana olan herkesin 2019’da sermayenin saldırılar­ına karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Yapacak tek şey var direnmek, gücümüzü birleştirm­ek. 2019 yılında emeğin, alın terinin yüceldiği, sermaye saldırılar­ının geriletild­iği bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye