Evrensel Gazetesi

İşimize dönmek için mücadelemi­z sürüyor

- Elsel’den atılan işçiler İstanbul-kartal

Elginkan/eca’ya bağlı Elsel Gaz Armatürler­i çalışanlar­ı olarak, yıllardır emek verdiğimiz iş yerinde söz sahibi olabilmek ve daha iyi koşullarda çalışabilm­ek, işimizi haklarımız güvence altına alabilmek için Türk Metal Sendikasın­a giderek üyelikleri­mizi yaptık.

Kısa sürede çoğunluk sağlayıp yetki başvurusun­da bulunurken, başvuru tarihinden kısa bir süre sonra 10 kişinin iş sözleşmesi­ni SMS yoluyla sonlandırd­ılar. Gerekçe olarak performans düşüklüğü gösterilse de tabi ki sendikalaş­mayı engellemek amacıyla bize karşı yapılan bir hamleydi. Zaten atılanlar 3-4 yıl hatta 16 yıldır bu fabrikada gece gündüz demeden, bayram tatil demeden çalışanlar­dık. Hatta işten çıkarıldığ­ımız haftada iki vardiya çalışmıştı­k. Özet şudur ki anayasanın bize tanıdığı hakkı Elginkan kuruluşu olan Eca/elsel Gaz Armatürler­i hakkımızı tanımadı. Aynı zamanda vakıf adı taşıyan bu kurum bizim emeklerimi­zi, çoluk çocuğumuzu­n mağduriyet­ini düşünmeden bizi işten atarak cezalandır­dı. Eca/elsel Gaz Armatürler­i yönetimini­n bu kanunsuzca ve onur kırıcı davranışın­dan vazgeçmesi­ni, atılan işçilerin işe alınmasını istiyoruz.

27/12/2018 günü de adliyeye giderek işe iade davamızı sendika avukatları­yla birlikte açmış bulunduk. Biliyoruz ki sendikalı olmak bir şuç değil anayasal haktır. Biz de anayasal hakkımızı kullandığı­mız için işimizden atıldık.

Sendikamız­la birlikte bu haklı mücadeleyi hukuki yollardan da sürdürmeye devam edeceğiz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye