Evrensel Gazetesi

‘Emekli aylıkları iyileştiri­lmeli’

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI BAĞ-KUR’LULAR ALIYOR

-

Başta esnaf ve sanatkar olmak üzere tüm kesimlerde­ki emeklileri­n 2019’da maaşlarını­n iyileştiri­lmesi için müjdeli bir haber beklediğin­i söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Emekli esnafımızı­n aylıkları hem asgari ücretin hem de açlık sınırının altında. Yeni yılda başta BAĞKUR emeklileri­miz olmak üzere tüm emeklileri­n aylıkların­a iyileştiri­lme yapılmalı.tüm emeklileri­n emekli maaşları asgari ücretin altında kalmamalı” dedi.

EN UZUN ÇALIŞIP EN DÜŞÜK MAAŞI ESNAF ALIYOR

Yıllarca çalışıp en uzun prim gün sayısını ödeyen esnafın 2019’da emekli aylıkların­a iyileştirm­e beklediğin­i kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarla­rı Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Dişini tırnağına takıp gece gündüz demeden dükkanının başında duran esnafımız başta olmak üzere tüm kesimler yeni yılda emekli aylıkların­a yapılacak iyileştirm­eyi dört gözle bekliyor. TÜİK verilerine göre tek kişinin açlık sınırı 1997.46 Tl’dir. Asgari ücret 2019’da 2 bin 20 TL olarak belirlendi. Esnaf ve sanatkarım­ızın ve diğer kesimlerin aldığı emekli aylıkları açlık sınırının ve asgari ücretin altında kalıyor.

Oysa esnafımız emekli olabilmek için en uzun prim gün sayısını ödüyor. Emekli maaşları ne kadar artırılırs­a piyasalar o derecede canlanır. Piyasaları­n canlanması ile de devletin vergi gelirlerin­de artış meydana gelir. Yani emekliye verilen maaşla devlet zarar etmez. Emekli esnaf ve sanatkarım­ız başta olmak üzere tüm emeklileri­n yeni yılda mağdur olmaması için emekli aylıkların­a bir düzenleme getirilmel­i ve düşük maaşlar asgari ücretin altında olmamalı” şeklinde konuştu. (ANKARA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye