Evrensel Gazetesi

Bölge’de kar etkisi: 1297 yerleşim yerinin ulaşım yolları kapandı

-

BÖLGE illerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars, Dersim, Adıyaman, Malatya, Bingöl, Hakkari ve Şırnak’ta 1297 yerleşim yerinin ulaşım yolları kapandı. Kimi yerlerde ise okullar tatil edildi.

Adıyaman’da kar yağışı nedeniyle merkez ile Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Sincik ve Tut ilçelerind­e 111 köy ve mezranın yolları kapandı. Malatya’da etkili olan kar yağışı dolayısıyl­a 188 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamıy­or. Erzurum’da 27 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Erzincan’da merkezde 10, Çayırlı’da 35, İliç’te 35, Kemah’ta 40, Kemaliye’de 62, Otlukbeli’de 7, Refahiye’de 60, Tercan’da 40 ve Üzümlü’de 12 olmak üzere toplam 301 köy yolu kapalı bulunuyor. Kar yağışının aralıklarl­a etkili olduğu Ardahan’da, Posof ilçesine bağlı Sutoluk köyü yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Kars’ın Arpaçay ilçesinde 2, Digor ilçesinde 3 köy yolu ulaşıma kapandı. Ağrı’da gece saatlerind­e başlayan kar yağışı nedeniyle 451 köy yolu ulaşıma kapandı. Dersim’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 212 köy ile ulaşım sağlanamıy­or. Kent genelinde önceki gün sabah saatlerind­en itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 40, Pülümür’de 40, Pertek’te 17, Ovacık’ta 32, Nazımiye’de 21, Mazgirt’te 43, Hozat’ta 15 ve Çemişgezek ilçesinde 4 olmak üzere toplam 212 köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl’de kar dolayısıyl­a 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Hakkari’de de 30 köy ve 66 mezra yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalar­ını sürdürdüğü öğrenildi. Şırnak merkezde 2, Uludere’de 3, Beytüşşeba­p’ta ise 19 olmak üzere toplam 24 köy yolu ulaşıma kapandı.

KARS’TA ŞELALE DONDU

Urfa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar da yaşandı.soğuk hava nedeniyle Kars’taki Susuz Şelalesi dondu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kar yağışı nedeniyle Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ile köy okullarınd­a eğitime bir gün ara verildi. Kars’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar öğleden sonra tatil edildi. Hakkari kent merkezi ile Çukurca ilçesinde ve Şırnak’ın Beytüşşeba­p ve Uludere ilçelerind­e okullar bir gün tatil edildi. Maraş, Malatya, Adıyaman ve Dersim’de okullar tatil edildi.

Kapanan yolların açılması için karla mücadele ekiplerini­n çalışmalar­ı sürerken, Hakkari, Bitlis ve Van’da yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi uyarısında bulunuldu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye