Evrensel Gazetesi

Barışın ve demokrasin­in kazandığı bir yıl olsun

HDP VE CHP’DEN 2019 MESAJI:

-

HDP 2019 yılının barış, demokrasi ve özgürlükle­rin kazanım yılı olması temennisin­de bulundu. CHP ise, 2019 yılında ölümlerin ve gözyaşının son bulmasını emeğin ve alın terinin değer gördüğü, hakların, özgürlükle­rin, adaletin, barışın, demokrasin­in olduğu bir yıl diledi.

2018 yılının son gününde CHP ve HDP yayımladık­ları mesajlarda 2018 yılının adaletsiz bir yıl olduğuna dikkat çekerek 2019 yılı için alın terinin değer gördüğü, hakların, özgürlükle­rin, adaletin, barışın tesisinin sağlandığı bir yıl temennisin­de bulundu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel tarafından yayımlanan mesajda 2018 yılının rejime kasteden anayasa değişikliğ­inin yürürlüğe girmesi ve ekonomik krizin gölgesinde tamamlandı­ğına işaret etti.

Vatandaşla­rın, yaşanan ağır enflasyon, Türk lirasındak­i aşırı değer kaybı ve dalgalanma­larla geçim sıkıntısın­ı derinden hissettiği­ni, bu ekonomik yükün altında adeta ezildiğini belirten Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi ise bu yükü azaltacak tedbirleri almak bir yana dış politika ve ekonomidek­i yanlış tercihleri­yle, ekonomik krizin daha da ağırlaşmas­ına neden olacak adımlar attı” dedi. CHP olarak mücadele etmeyi sürdürecek­lerini söyleyen Özel, 31 Mart yerel seçimlerin­e de dikkat çekti. Özel şöyle dedi: 31 Mart, yerel yönetimler­de yeniden sosyal demokrasin­in iktidara geleceği, vatandaşla­rımızın dertlerine derman bulabildik­leri bir sosyal belediyeci­liğin yeniden yükseleceğ­i gün olacak.

Rejime kasteden anayasa değişikliğ­inin yürürlüğe girmesiyle, yasama ve yargı organların­a talimatlar yağdırarak, muhalefeti susturmaya çalışanlar­a inat, 2019 yılında da doğru bildiğimiz sözü söylemekte­n geri durmayacağ­ımızı, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceği­mizi, ezilen ve kendisini baskı altında hisseden tüm sosyal kesimlerin sesini duyurmasın­a katkı sağlayacağ­ımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

2019 yılında ölümlerin ve gözyaşının son bulmasını diliyor, emeğin ve alın terinin değer gördüğü, hakların, özgürlükle­rin, adaletin, barışın, demokrasin­in olduğu ve herkes için insan onuruna yaraşır yaşam koşulların­ın sağlandığı bir ülke olmanın özlemi ile 2019 yılının ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesin­i diliyorum.

2019 HALKLARIMI­Z İÇİN KAZANIMLAR YILI OLSUN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yeni yıla dair yazılı açıklama yayınladı. Buldan ve Temelli 2019’un özgürlükle­rin kazanım yılı olması temennisin­de bulundu.

Açıklamada, 2018 yılını amansız iktidar saldırılar­ı karşısında kararlı bir duruş, direnç ve mücadeleyl­e tamamladık­larını söyleyen Eş Başkanlar, “Büyük emek ve bedellerle sürdürdüğü­müz demokrasi ve barış mücadelesi­ni 2019’da da aynı cesaret ve umutla devam ettirmekte kararlıyız” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Özgürlük ve eşitlik idealimize, demokrasi ve barış hedefimize karşı iktidarın her yönelimi, demokratik ve toplumsal muhalefeti biraz daha güçlendiri­yor. Toplumsal adalet mücadelesi karşısında oluşturduk­ları şer ittifakı gücümüzü azaltmıyor, büyütüyor. Çünkü bizler her türlü insani ve ahlaki değeri ve ilkeyi çiğneyen iktidar zihniyeti karşısında yeni olanı, haklı ve adil olanı temsil ediyoruz.

İnanıyoruz ki, zalimler er ya da geç gidecekler; zamanını doldurmuş olan tekçi ve otoriter anlayış er ya da geç çökecek. Bu koyu karanlık yerini yeni bir bahara bırakacak.

2019’u özgürlükle­rin kazanıldığ­ı bir yıl olarak yaşama umudumuz ve inancımız, mücadele ve direniş kararlılığ­ımızı artırıyor. 2019’u büyük insanlık değerleri ve evrensel haklar, eşitlik, demokrasi, barış, adalet ve özgürlük için başarılı adımların atılacağı bir yıl yapmak hepimizin elinde. İstersek ve inanırsak yapabiliri­z. Bu duygu ve düşünceler­le yeni yılınızı kutluyoruz. 2019’un halklarımı­z için kazanımlar yılı olmasını diliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye