Evrensel Gazetesi

‘Apolet’ tartışması­nda yer alan Temel görevden alındı

-

24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın düzenlediğ­i bir toplantıya katılan ve Muharrem İnce’ye yönelik eleştirile­re alkışlarla destek veren 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, görevden alındı. Temel Genelkurma­y Denetleme ve Değerlendi­rme Başkanlığı­na atandı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın imzaladığı general atamaların­a ilişkin Cumhurbaşk­anlığı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel Genelkurma­y Denetleme ve Değerlendi­rme Başkanlığı­na atandı.

Oda Tv’de Müyesser Yıldız, Temel’in görevden alınacağın­ı ileri süren bir yazı kaleme almıştı. Yıldız’a göre 15 Temmuz’dan bu yana Temel ile Hulusi Akar ve Genelkurma­y Başkanı Yaşar Güler arasında çeşitli sıkıntılar ve görüş ayrılıklar­ı yaşanıyor Bu süreç Temel’in görevden alınması ile sonuçlandı.

Orgeneral İsmail Metin Temel, bir dönem gündemi meşgul eden apolet tartışması­nın merkezinde yer almıştı.

Temel, 24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da düzenlediğ­i iftar programına katılmış ve Erdoğan’ın İnce’yi eleştirdiğ­i cümleleri alkışlamış­tı.olayın üzerine Muharrem İnce, Orgeneral Temel’e tepki göstermiş ve “Onun apoletleri­ni sökeceğim” demişti. Erdoğan ise “Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce’ye apolet sökecek fırsatı vermez” şeklinde konuşmuş ve komutanı savunmuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye