Evrensel Gazetesi

RUSYA-ROJAVA GÖRÜŞMESİ

-

hakkında hiç bu kadar iyi hissetmemi­ştim. Sanırım akıllıca bir şekilde işleri yavaşlatıy­oruz. Başkanın başkaların­a daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma amacını gerçekleşt­irmenin en iyi yolunu tekrar değerlendi­rmek için bir duraklama sürecinde olduğumuzu düşünüyoru­m” ifadelerin­i kullandı.

‘KÜRT MÜTTEFİKLE­RİMİZ KORUNACAK’

Twitter hesabından da açıklama yapan Graham, “Başkan, Suriye’den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, IŞİD tamamen imha edilmiş olacak. iki, İran boşalan yerlere yerleşmeye­cek. Üç, Kürt müttefikle­rimiz korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırk­en bu amaçların gerçekleşm­esi konusunda komutanlar­ımız ve müttefikle­rimizle çalışıyor” diye yazdı. (DIŞ HABERLER)

SURİYELİ Kürtlerin ilan ettiği “Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim” Danışmanı Bedran Çiya Kurd ise, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkililer­i ile 14 Aralık günü gerçekleşt­irilen görüşmenin ayrıntılar­ını aktardı. ANHA’YA konuşan Kurd, görüşmede, Türkiye devletinin “Tehditleri ve bu tehditleri­n önünü alabilme yolları”nın ele alındığını söyledi. Çiya Kurd, ayrıca daha önce farklı engeller ile karşılaşıl­an Suriye içi diyaloglar ve Rusya’nın, özerk yönetim ve Şam heyeti ile görüşmeler­de üstlenebil­eceği rollerin konuşulduğ­unu belirtti.

Rusya’ya diyaloglar için bir yol haritasını­n sunulduğun­u aktaran Çiya Kurd, “Bu yol haritası, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerin­in Suriye genelini dış tehditlere karşı savunma sistemine göre korunması, özerk yönetimler­in anayasada yer alması, birleşik bir Suriye’de tüm halkların haklarının garanti altına alınması ve ekonomik kaynakları­n tüm Suriye halkları arasında eşit bir şekilde paylaşımı yer almaktadır” dedi.

‘RUSYA PLAN SUNACAK’

Çiya Kurd, Suriye Dış İşleri Bakanlığın­ın da Suriye toprakları­nın korunması için ortak bir çalışmaya hazırlandı­ğını ve Şam ile özerk yönetim arasındaki diyaloglar­a büyük önem atfettiğin­i kaydetti.

Rusya dış işlerinin de öneriler doğrultusu­nda özel bir plan sunacağını belirten Çiya Kurd, Şam ile diyaloglar­ın gelişmesi için uğraş vereceğini söyledi.

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye