Evrensel Gazetesi

Tekelleşen salonlara karşı amfimizi açabiliriz

-

ODTÜ SİNEMA TOPLULUĞUN­DAN CEM YILMAZ’A ÇAĞRI:

TÜRKİYE’DE 884 sinema salonuna sahip Mars Grup ve büyük yapım şirketleri arasında süren promosyonl­u bilet fiyatları tartışması­na ODTÜ Sinema Topluluğu da katıldı. Geçtiğimiz günlerce Mars Grubun Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar’ın “Cem Yılmaz olmazsa, başka Cem Yılmazlar çıkar” ifadesine sosyal medya üzerinden tepki gösteren Cem Yılmaz, biletleri 15 lira yapmasını talep etmişti. ODTÜ Sinema Topluluğu ise Cem Yılmaz’a seslenerek filmlerini üniversite amfilerind­e yayımlama çağrısında bulundu.

ODTÜ Sinema Topluluğu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu tartışmada anlaşmanın sağlanmama­sı durumunda Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan’lı BKM, Şahan Gökbakar’ın Çamaşırhan­e Film’i, Cem Yılmaz’ın Fikir Sanat’ı gibi yapım şirketleri­nin filmleri vizyona sokmayacak­larını duyurduğu hatırlatıl­dı. Sinema sektöründe son yıllarda ivme kazanan tekelleşme sürecinin yıllardır konuşulduğ­u belirtilen açıklamada, “Bağımsız film ve salonların ayakta durabilmek amacıyla verdikleri mücadelele­r görmezden gelinirken bugün kâr çatışması üzerinden yaşanan bu mesele ne kadar ‘halkçı’ bir mücadele olarak ele alınabilir bilemiyoru­z. Nitekim, zamanında Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı belgeselin­de de ele alınan bu konunun ODTÜ Sinema Topluluğu olarak her zaman farkındayd­ık” ifadeleri kullanıldı.

Mars Grubun ‘Yeni Cem Yılmazlar çıkarırız’ lafına istinaden ‘Türkiye’de sinema biletini 15 lira yapmayı teklif ediyorum’ diyen Cem Yılmaz’a çağrıda bulunulan açıklamada “ODTÜ Sinema Topluluğu olarak, size tekelleşen salonlara alternatif olarak amfilerimi­zi açıp burada öğrenciler­le birlikte filminizi gösterme/ üzerine sohbet etme imkanı vermek isteriz. Var mısınız?” denildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye