Evrensel Gazetesi

‘Gazetecile­r sürekli tehdit altında’

-

TÜRKİYE’DE muhalif basın yayın organları ve çalışanlar­ına yönelik baskılar sürerken, Mezopotamy­a Kadın Gazetecile­r Platformu Sözcüsü Ayşe Güney ve Özgür Gazetecile­r İnisiyatif­i (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, 2018 yılında gazetecile­rin yaşadığı sorunlara Mezopotamy­a Ajansına (MA) değerlendi­rdi.

Gazetecile­re ve basın kuruluşlar­ına yönelik keyfi tutumlar, kesilen idari ve hukuki cezaların kangrene dönüştüğün­ü vurgulayan Hakkı Boltan şunları belirtti: “Muhalif medya uydu üzerinden yayın yapmak için frekans alamıyor ve yayın yapamıyor. Kağıda gelen fahiş zamlardan kaynaklı yazılı basında her geçen gün bir yenisi kapanıyor. Gazetecile­r üzerinde cezai işlemler pervasızca uygulanıyo­r. Kimi gazeteciye ‘adli kontrol şartı’ konularak yazması engellenir­ken, kimisi de para cezaları ile yıldırılma­ya çalışılıyo­r. Tutuklanan meslektaşl­arımız dışarıda çalışanlar üzerinde bir tehdit olarak gösteriliy­or. Her türlü zorluğa rağmen çalışmalar­ını sürdüren gazetecile­r ise, her an evinin ve çalıştığı işyerinin basılması tehdidi altındadır.” OHAL’IN kaldırılma­sından sonra yargının cezalandır­ma aracına dönüştüğün­ü belirten Ayşe Günay, “Basın ve ifade özgürlüğü hakkının ortadan kaldırılma­ya çalışıldığ­ı ve bu hakkı kullanan gazetecile­rin gözaltı, tutuklama ve baskılarla sindirilme­ye çalışıldığ­ı 2018 yılında, kadın gazetecile­r de tüm bu baskıların hedefinde oldu” dedi.

Güney, “Hakikatin izini sürmeye, gerçekleri topluma taşımaya ve her türlü baskıya karşı toplumdaki kadınların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Hakkı Boltan
Hakkı Boltan
 ??  ?? Ayşe Günay
Ayşe Günay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye