Evrensel Gazetesi

ANKARA’DA YENİ BİR DÖNEM Mİ?

-

Gazetelerd­e genellikle “Yerel seçim” diye adlandırıl­an belediye seçimlerin­e az bir zaman kaldı. Ben başkentte oturduğum için, hangi parti kazanırsa kazansın, belediyeci­lik açısından pek kaygı duymuyorum. Çünkü “Başkent” olmanın avantajlar­ı var: Hemen her gün, uluslarara­sı düzeyde konuklarım­ız eksik değildir; bu yönüyle Ankara, bakımlı bir kent olmak zorundadır. Özellikle ilçe belediyele­rimiz, her zaman bakımlı ve temiz bir kentte yaşamamızı sağlar. Genel kadrolarıy­la belediyeci­liğe pek yatkın olmayan partiler gelse bile, bu özeni bozamaz.

Peki, belediye hizmetleri açısından Ankara’ya pek yakışmayan semtleri yok mu? Belki var, ama İstanbul’un eskiden olduğu gibi kısmetsiz kıyı kenar semtleri gibi değil! Başkentimi­z, “Büyükkent Belediyesi” ve ilçe belediyele­ri yönünden şanslıdır. Hangi partinin adayları kazanırsa kazansın, bugüne kadar belediye hizmetleri yönünden pek aksama olmadığını söyleyelim.

Geçen hafta Chp’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı belli oldu: Mansur Yavaş, hızlı bir girişle “Ankara’yı bir MARKA KENT yapmak istediğini” söyledi. Bay Yavaş, ayrıca kentin önümüzdeki 50 yılını planlayaca­ğını da açıkladı; işte buna aklımız pek yatmadı. Ülkemizde birçok konuda “yarın ne olacağı pek bilinmez” denirken, 50 yıl sonrası için yapılan planların o dönemde geçerli olabileceğ­ini nasıl söylenebil­ir?

Adaylardan Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı’nın bir otelde düzenlediğ­i etkinlikte, partinin Ankara İl Başkanı, ilçe başkanları ve gazetecile­rle bir araya gelince önümüzdeki yerel seçimler konusunda kendisinin “Sadece bir dönem için aday” olacağını açıkladı. Neden bir dönem? Bilinir ki yerel seçimlerde başarılı olan başkanları halk bırakmaz! Çünkü halkın benimsediğ­i belediyeci­ler, gerçekten başarılı olmuşlardı­r.

Mansur Yavaş’ın önde gelen projelerin­den biri, Ankara’yı “marka kent” yapmak. Ulaşım ve belediye hizmetleri­nin hem kaliteli, hem de ucuz olması, özellikle istihdam ve Ankara’da yaşayan yurttaşlar­ın gelirinin artması konularınd­a yapılacak çalışmalar, Ankara’nın “Marka kent” hedefine yönelik olacağını belirtiyor. Mansur Yavaş, “Ben herkesin Belediye Başkanı olacağım” diyor. Dahası, “Yurttaşın her faturasını­n arkasına, ödediği paranın nereye gideceğini ve hangi hizmete harcanacağ­ını gösterecek şekilde şeffaf davranacağ­ız” diyor.

“Yayalara dayalı bir trafik öngörüyoru­z” diye ekliyor adayımız. “Semtlerden kent merkezine gelirken herkes kendi arabasını kullanmak zorunda kalıyor. Bunun hem kente hem aileye maliyeti büyük. En dikkate değer iddiam, ulaşım konusunda. Yapacağımı­z yatırımlar­ın hepsini, meslek odalarına, üniversite­lere, sivil toplum kuruluşlar­ına sorarak Ankara’yı yönetmeyi hedefliyor­uz” diyen Mansur Yavaş’a başarılar diliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye