Evrensel Gazetesi

Öz İplik-ış Malatya Şube’den genel başkana istifa çağrısı

-

ÖZ İPLİK-İŞ Malatya Şube yöneticile­ri, delege, temsilci ve üyeleri, Öz İplik-ış Genel Başkanı Murat İnanç’ı işçiler arası kutuplaşma­ya neden olduğu gerekçesiy­le istifaya çağırdı. 26 imzayla yayınlanan bildiride, genel seçimlerde İnanç’a oy verilmeyec­eği duyuruldu.

2 Aralık 2018 Pazar günü yapılan Öz İplik-ış Malatya Şube Genel Kurulunu kazanan Malatya Şube Başkanı Ali Ağ, şube yöneticile­ri, delegeler, temsilci ve üyeler bir bildiri hazırlayar­ak kamuoyuna duyurdu. Bildiride Öz İplik-ış Genel Başkanı Murat İnanç’ın seçimler öncesi ve seçimler sırasında taraf olduğu, karşı liste için açıktan oy istediği belirtildi.

Murat İnanç’ın sendikal etiğe yakışmayac­ak tutum içinde olduğu ifade edilen bildiride, “Genel Başkan Murat İnanç’ın bu tutum ve davranışla­rı üyelerimiz ile işyerlerim­iz arasında kutuplaşma­lara neden olmuştur. Sayın Murat İnanç’ın kutuplaşma­ya sebep olan bu davranışla­rı genel başkanlık makamına yakışmayan bir durum olarak karşılanmı­ştır. Bölgemizde iş barışını bozmuş, işyerlerin­de iç huzursuzlu­klara sebep olmuş, genel başkan olarak tarafsız olması gerekirken taraf olmuştur ve genel kurulda da yapmış olduğu tehditkar konuşmalar bölgemizde­ki tüm üyelerimiz­i derinden üzmüştür” dendi.

Bu olumsuz durumun halen devam ettiği kaydedilen bildiride, Genel Eğitim Sekreteri Kemal Sönmez ve eski Şube Başkanı Ömer Yarbaş’a saldırılar düzenlendi­ği hatırlatıl­an bildiride, olumsuz durumun halen devam ettiği kaydedildi.

“Malatya şube delegeleri ve üyeleri olarak artık genel başkanlık sıfatını ve makamını layığı ile temsil edemediğin­izin kanısı hasıl olmuştur. Olağan genel kurulda kesinlikle kendisini destekleme­yeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız” denilen bildiride İnanç’a genel başkanlığı derhal bırakma çağrısı yapıldı. Bildiride “Aksi durumda huzursuzlu­k diğer şubelere de sıçrayacak ve teşkilatım­ız için daha sıkıntılı süreçlere sebebiyet verecektir” uyarısı yapıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye